Ambulans hibe edenin reklamı yapılacak

Bingöl Valiliği, ambulans bağışında bulunan kişi, kuruluş veya şirketlerin isimlerini hibe edilen ambulansın üzerine yazdırılacağı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'ün coğrafi yapısı ve buna bağlı ulaşım zorluğu ile zor şartlarda yürütülen 112 Acil sağlık hizmetinin aksatılmadan sürdürülebilmesi ve ihtiyaç olan ambulansların sürekli yenilenmesi gereksimi nedeniyle Bingöl'deki yatırımcılardan da destek alınmasının hizmet kalitesini olumlu yönde etkileyeceği ifade edildi.

10 Nisan 2012 tarihinde "Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği"nde değişiklik yapıldığı ve ambulans hibesi konusunda yeni düzenlemelerin gerçekleştiği vurgulanan açıklamada; "Ambulans sayısında 2002-2012 yılları arasında 8 kat artış göstermesine rağmen hizmetin kalitesini ve vakaya ulaşılabilirliği artırmak amacıyla hibelerin önünü açmak gerekmektedir. Bu konuda yapılan mevzuat değişikliği ile ambulans bağışlayanların hayırla yad edilmesi sağlanmaktadır. Hayır yapmak konusunda ilimiz diğer illerden daha duyarlı insanlara sahip olduğu için sağlık konusunda da bu duyarlılığı gösterilmesi bir çok hayatın kurtulmasını sağlayacaktır. Yapılan bu mevzuat değişikliği ışığında ilimizde yapılacak olan ambulans bağışlarında hibe eden kişi, kuruluş veya bunların önerecekleri kişi ve kuruluş isimleri veya şirket reklamı hibe edilen ambulans üzerine yazdırılacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber