Adıyaman'da ekmekte belirlenen yeni standartlara uyum yüzde otuz

Ekmekte belirlenen yeni standartların 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmesiyle birlikte Adıyaman esnafının yüzde 30'u, bugün itibariyle yeni standartlara uygunluk sağladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmeğin standardını belirleyen tebliğinin 1 Temmuz'da uygulanmaya başlanmasıyla az tuzlu, bol kepekli ekmeklerin daha hijyenik koşullarda satışı öngörülüyor. Adıyaman Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Akbaş, standartlara uygun ekmek için un stoklarının bitmesi gerektiğini belirterek, iki hafta içerisinde tüm esnafın yeni standartlarda ekmek üreteceğini kaydetti. "Ekmek 55 randımanlı un (az kepekli) yerine 65 randımanlı undan (çok kepekli) üretilecek" diyen Akbaş, kepek oranının daha fazla olacağını, 50 kilogramlık bir torba undaki 900 gram tuz miktarının 750 grama düşeceğini söyledi. Akbaş, Adıyaman'daki un fabrikalarının yeni standartlara uygun unları üretmeye başladığını aktararak şöyle konuştu:

"Ancak hem un fabrikalarındaki stok, hem de fırınlarda un stokunun olması nedeniyle tüm fırıncılar yeni ekmekleri üretemiyor. Yaklaşık iki hafta içerisinde tüm esnafımız yeni ekmeği üretecektir. Yüzde 30 civarında olan kepek miktarı yüzde 50 civarında olacak. Ekmeklerimiz daha sağlıklı olacak. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yeni ekmek standartlarını çok olumlu karşılıyoruz."

1 Temmuz itibariyle belirlenen standartlar içerisinde "Hijyenik Eğitim Belgesi" uygulamasının da olduğunu vurgulayan Akbaş, "Çalışanların Hijyenik Eğitim Belgesi almaları mecburi oldu. Önümüzdeki cuma gününe kadar kayıtlar yapılacak. Bundan sonra eğitime alınacak olan çalışanlar sınava tabi tutulacak. Yüzde 70 başarı sağlayan kişilere bu belgeler verilecek. Bu belgesi olmadan çalışan kişilere ve işletmeye ceza gelecek" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber