Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali 24-25-26 Ağustos'ta yapılacak

Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivalinin bu yılki başlama tarihi belli oldu. 13. Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali, 24-25-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festivalle ilgili olarak sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Belediye hizmet binasında bir araya gelen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, toplantıda yaptığı açıklamada,

"Özellikle yerel ürünlerin, yerel kültürün ve önemli bir ürünümüz olan Bal ve Arı ürünlerinin tanıtıldığı, sorunlarının paylaşıldığı bir geleneksel festival çerçevesi bizim çerçevemizdir" dedi.

Köksoy, bu yıl festivalin ramazana denk gelmesi dolayısıyla festivalin bayramdan sonra yapılacağını ifade ederek şunları kaydetti;

"Gerek yabancı öğrencilerin gelmesi, gerekse memurların tayın döneminden sonraya denk gelmesi, bayramın arifesi olması dolayısıyla il dışında olup da Ardahanlı hemşerilerimizin izinlerini uzatıp veya bayramla festivali birleştirmek gerekçeleri var. Öncelikle Türkiye'de ve dünyada festivaller 3 aşağı beş yukarı insanlar bir arada stres atmanın eğlenmenin yolunu aramaya çalışıyor. Tabi ki burada arzu edilen işlerden bir tanesi o ilin, o bölgenin ürünlerinin en üst düzeyde tanıtılması ve pazarlanmasının yolunun açılması. Bizimde Bal ön planda olduğu için balımızı tanıtmak amacımız.

Bir de tabi ki o bölgenin o ilin ilimizin sorunlarının ve yol haritasının gündeme gelmesi, gündeminde yol haritasına dönüşmesi takip edilmesi çıkıyor ön plana. Bunun dışında özel şirketlerimiz, özel sektör 10 bin, 15 bin ile 20 bin kişiyi bir arada bulmuşken çok çeşitli tanıtımlar yapabilirler.

O Yolda açık, biz buradan o çağrıyı da yapıyoruz."

Festivaldeki amaçlarının Ardahan'ın hem kültürünü hem de Balını hem Türkiye'ye hem de Dünya'ya tanıtmak olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, şöyle devam etti;

"Özellikle yerel ürünlerin, yerel kültürün ve önemli bir ürünümüz olan Bal ve Arı ürünlerinin tanıtıldığı, sorunlarının paylaşıldığı bir geleneksel festival çerçevesi bizim çerçevemizdir. Bunların dışında tabi ki uluslar arası statü kazandırmak, uluslar arası katkıyı katılımı sağlamak da önemli. Ancak ben şuna da inanıyorum ki adına uluslar arası demekle ve bir kaç tane yabancı misafir çağırmakla uluslar arası olmuyorsunuz. Uluslar arası olduğunuz zaman uluslar arası sektörün tüm tarafları festivalde yer alması, ürünlerini tanıtması, sorunlara birlikte ortak yaklaşım belirtmesi ve belirlemesi gerekiyor. Bu da tabii ki ilerleyen süreçte, ilerleyen zamanlarda arzu edilen bir şeydir. Bu da ayrıca festivalimizin gündemleri arasında yer alacaktır.

Yaptığımız festivalle bizim bir amacımız gerçekleşiyor. Çok göç veren bir iliz. Hemşerilerimizin yaz tatilinde Ardahan'a gelmelerine bir vesile olmalı. Onu teşvik edici olması, Akrabalarıyla, memleketinin değerleriyle tekrar tekrar tanışmak farkındalık oluşturmaktır. Festival bu amaçla zaten yerine getiriyor. Tabii ki netice de bunu gelecek olan hemşerilerimizin buna bir bütçe ayırması lazım. Gelecek hemşerilerimiz, festivale ilgi duyanlar otellerimizde kalacaklar, bal satın alacaklar, lokantalarımızda yiyecekler, atalarının dedelerinin yurdunu ziyaret edecekler, hemşerilerinin sorunlarını paylaşacaklar, ondan sonra tabi ki bu netice ile festival amacımız gerçekleşmiş olacaktır diye düşünüyorum."

Toplantıya katılan Sivil Toplum kuruluş temsilcileri de, festivalin amacına uygun yapılması için gereken destekte bulunacaklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber