Giresunlu okur yazar oluyor

Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'da okuma yazma hedefinin yüzde 90'ının gerçekleştirildiğini belirterek, ?Giresun, okur yazarlıkta parmakla gösterilen örnek bir il olacaktır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, 'Ana Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyası ile ilgili değerlendirme toplantısına başkanlık etti. Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şahin, kampanya sonuçlarından memnun kaldıklarını ifade ederek, başarılarından dolayı ilgililere teşekkür etti.

Bu yıl 15 bin 655 kursiyerin okuma yazma öğrenmesinin büyük başarı olduğunu kaydeden Vali Şahin, ?Bundan çok mutlu oldum. İlimiz yaşlılık oranı bakımından Türkiye'de 4. sırada, yaşlıların öğrenmesi daha da zordur. Sizler el birliği ile bu zoru başararak hedeflerinizin üzerinde başarı elde ettiniz. Herkesi kutluyorum. İlimiz, okuma yazmada kampanyanın başladığı 2008 yılında Türkiye sıralamasında 77. iken, şu an 14. sıralara yükselmiş bulunuyor. Bu, alkışlanacak bir durumdur. Gelecek yıl bu zamanda inşallah 4. sıralara yükseleceğimize inanıyorum ve bu sayede Türkiye'de parmakla gösterilen örnek bir il olacağız. Bütün sorumlular şimdiden kendini buna hazırlasın.? diye konuştu. Vali Şahin, hedeflerinin yüzde 85'ini gerçekleştiren halk eğitimcileri ödüllendireceğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da yaptığı konuşmada, okuma yazma bilmeyen vatandaşların Giresun Valiliği tarafından başlatılan kampanya ile en kısa sürede okur yazar hale getirileceğini söyledi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Vekili Dr. Polat Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitim merkezi müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber