Sarıkaya'da öğrenciler hem Kur'an öğreniyor hem eğleniyor

Yozgat Sarıkaya İlçesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (SEDADER) tarafından ilk kez 9-15 yaş grubuna yönelik yaz okulu açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede, öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak için SEDADER, yaz okulu çerçevesinde otuz öğrenciye Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sas) hayatı, ahlaki bilgiler aktarıyor. Bunların yanı sıra öğrenciler, sosyal etkinlikler çerçevesinde yüzme, tiyatro gibi faaliyetlerle yaz tatillerini daha iyi değerlendirmeye çalışıyor.

SEDADER Başkanı Nurullah Doğan, derneğin kısa süre önce kurulmasına rağmen sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiğini söyledi. Doğan, "Bizler çocuklarımıza nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle çocuklarımızın yaz tatillerini daha faydalı ve kötü alışkanlıklardan uzak geçirmelerini sağlamak amacıyla yaz okulunu açtık. Çocuklarımız yaz tatillerini nasıl değerlendireceklerini tam olarak bilmiyorlar ve bu yaz dönemini yeteri kadar verimli geçiremiyorlar, onun için bizler bu yaz okullarını açarak çocuklarımızın bu yaz tatillerini daha verimli ve eğlenceli geçirmelerini sağlamak için öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımıza elimizden gelen her türlü yardım ve desteği yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yaz okuluna katılan çocuklar da çok memnun olduklarını, tatillerini eğlenceli ve eğitici olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber