Okullarda önlem alındı, çocuklar korundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Yıldız - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nün il genelinde uyguladığı proje sayesinde suça karışan çocuk sayısı yüzde 43 azaldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı rapora göre, bu yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre, çocukların karıştığı kasten yaralama ve darp olaylarında yüzde 44, intihara teşebbüste yüzde 29, evden ve otodan hırsızlıkta yüzde 75, iş yerinden hırsızlıkta yüzde 86 azaldı.

Geçen yılın ilk 5 ayında 215 çocuk suça karışırken bunlardan 5'i tutuklandı, diğerleri ailelerine teslim edildi. Bu yılın aynı döneminde ise suça karışan çocuk sayısı 123'e geriledi.

Bu senenin ilk 5 ayında geçen yılın aynı döneminde suça karışan çocuk sayısı yüzde 43 azaldı.

Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, AA muhabirine, bu başarının elde edilmesinde ''Güvenlik Okul-Güvenli Eğitim Projesi''nin ödünsüz şekilde uygulanması ve kurumlar arasında işbirliği sağlanmasının etkili olduğunu söyledi.

Aşık, ''2010-2011 ve 2011-2012 eğitim öğretim dönemlerinde okul içi ve çevresinde meydana gelen şiddet olaylarının engellenmesi amacıyla geliştirilen politika ve stratejilerin uygulanması ile il genelinde çocuk suçluluğu ile mücadelede başarı sağlandı. Meydana gelen suç, suça sürüklenmiş çocuk ve mağdur çocuk sayılarında ortalamada yüzde 43 düşüş sağlandı'' dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde, Kırşehir'deki 7 anaokulu, 35 ilköğretim ve 16 orta öğretim okulunda 84 okul irtibat görevlisi (okul polisi), giriş ve çıkışların kontrolünde 17 motorize ekip ve sorumlu 13 şube müdürü görevlendirildiğini vurgulayan Aşık, il genelinde Güvenlik Uygulama Planı'nı da uygulamaya koyduklarını dile getirdi.

''Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi'' çerçevesinde, 2011-2012 eğitim döneminde görev alan personel sayısını, okulların demografik yapısına, öğrenci sayısına, okullarda meydana gelen disiplin ve adli olayların boyutlarına bakarak belirlediklerini anlatan Aşık, şunları kaydetti:

''Bu değerlendirmelere göre görevlendirme yapılmıştır. Okul polisi, sorumlu olduğu okulun risk analiz raporlarını hazırlamış, yapılan bu planlama ve çalışmalar sonucunda personelimizin görevlerini daha verimli ve etkin yürüteceği sonucuna varılmıştır. Keza, okul polisi, yıl boyunca sorumlu olduğu okulun 5 bin 328 defa ziyaret ederek, okul idareleriyle görüşmeler yapmış, okul çevresinde görevli motorize ekiplerimiz öğrencilerin giriş ve çıkışlarını takip etmiş, okullardan sorumlu şube müdürlerimiz her hafta okul idarecileriyle temas kurmuşlardır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber