Keşan'da tekstil firmaları eleman arıyor

Edirne Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bölgedeki tekstil fabrikalarının eleman açığını kapatmak için kurslar düzenleneceğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı ve KTSO KOSGEB Sinerji Odağı Temsilcisi Seda Havale ile birlikte, tekstil sektöründe faaliyetini sürdüren firmalara, istihdam sorunlarının çözümü ile ilgili ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Helvacıoğlu, sektörün eleman açığı için kurs ve eğitim çalışması yapılması gerektiğini aktardı. Helvacıoğlu, tekstil sektörünün eleman açığı sorununun oda, Keşan Kaymakamlığı, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte hareket edilmesi ile çözüleceğini ifade etti. Helvacıoğlu, şöyle dedi:

"Kurs ve eğitimlerin bir an önce açılmasıyla bu sorunu gidermek istiyoruz. Bölgemizdeki yaklaşık 15 tekstil firmasını 10 gün içerisinde ziyaret ederek, onların bu konudaki sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerimizi paylaşacağız. Tekstil sektörü, bölgemizde istihdama ve ekonomiye değer katan en önemli sektörlerden biri. Daha önce tekstil firmalarımızın temsilcileriyle yaptığımız toplantının sonuç raporu kapsamında, istihdam garantili kurs ve eğitim açma fikri oluşmuştu. Bu doğrultuda, konu ile ilgili kurumlarımızla birlikte Keşan ve çevresinde bu kurs ve eğitimleri açma kararı aldık. Yüzde 50 kapasite ile çalışan istihdam kaynaklı tekstil firmalarımızın eleman açığını gidermek istiyoruz. Örneğin ilk ziyaretimiz olan, iç ve dış pazara ürün veren Nuya Tekstil'de 100 kişi çalışıyor ve firmamız eleman sorunu yaşıyor. Tam kapasite ile çalışması için 200 personel hedefleri var. Bir diğer ziyaretimiz olan Özdemir Tekstil'de 300 kişi çalışıyor, 300 personelin ürettiği ürünler, firmanın İngiltere'deki 185 mağazasında satışa sunuluyor. İngiltere'ye giden bu ürünlerin Keşan'da üretilmesi gurur verici. Diğer firmalarımız olan Perge ve Efes Tekstil de 200 kişi daha istihdam edebileceklerini ifade ettiler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber