'Kahraman' babasının adını yaşatacak

Çorum'da gölete düşen 3 çocuğu kurtarabilmek için kendi hayatını feda eden Halil Özçiftçi'nin oğlu dünyaya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minik bebeğe babasının ismi olan Halil Efe adı verildi.

Olay, 16 Haziran'da Seydim Göleti'nde meydana gelmişti. Sağlık görevlisi Hacı Veli Zeren eşi Dilek Zeren ile çocukları Musap Bera Zeren, Tuğra Zeren ve Miraç isminde bir yakınının çocuğunu da yanlarına alarak birlikte piknik yapmak için Seydim göletine gitmişti. Hacı Veli Zeren, otomobilini de göletin kenarına park ederek, piknik yaptıkları sırada çocukları Musap ve Bera Zeren ile bir yakınının çocukları olan Miraç otomobil içerisinde oynadıkları sırada el frenini indirmeleri sonucu otomobil Göle düşmüştü.

Çocuklarının otomobille birlikte suya düştüğünü gören Baba Hacı Veli Zeren, suya atlamış, bu sıra da gölet kenarında tarla sulayan Halil Özçiftçi isimli köylü de Zeren ailesinin yardımına koşup, sulara gömülen aracın üzerine atlamış ve çocukları kurtarmak istemişti. Miraç isimli çocuğu kurtarıp tekrar suya atlayan Özçiftçi, ikinci dalışında da Tuğra isimli çocuğu aracın içerisinden çıkarmayı başarmış ancak gölette gözlerden kaybolmuştu. 1 saat süren çalışmalar sonucu ise 4 kişinin cansız bedenleri Sudan çıkartılmıştı.

Olayın ardından 15 gün geçti ve akıllarda kahraman olarak kalan Halil Özçiftçi'nin bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Anne Semra Özçiftçi bebeğine, eşinin adını yaşatsın diye Halil Efe ismini koydu. Halil Efe'nin doğumu sırasında Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli adeta seferber oldu. Bebeğin ilk ziyaretçisi ise Vali Nurullah Çakır oldu. Çakır beraberinde Sağlık İl Müdürü Turgay Happani, Başhekim Musa Zorlu ve basın mensupları ile birlikte Halil Efe'yi ziyaret etti.

Anne Semra Özçiftçi'ye ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaret sırasında Vali Çakır ve Sağlık İl Müdürü Turgay Happani Halil Efe'ye bir de altın hediye etti. Vali Nurullah Çakır devlet olarak minik Halil Efe ve ailesinin yanında olacaklarını söyledi. Çakır, "Bir çocuğu kurtardı ama kendini feda etti. Ailesinin acısı minik Halil Efenin tesellisi ile hafifler inşallah. Çorumlular adına Halil Efe'ye sağlık sıhhat diliyorum. Geride kalanlara devletimiz yardımcı olacak. Bunların hiçbirisi acıyı yok etmiyor ama acıyı hafifletmek ve acıyı paylaşmak adına bizler devlet olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber