Çan sokaklarını robot fil temizleyecek

Çanakkale'nin Çan Belediye temizlik filosuna yeni bir araç ekledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çan Belediyesi, temizlik çalışmalarını daha modern yöntemlerle gerçekleştirebilmek için temizlik araçlarına bir yenisini daha ekledi. Halk arasında "robot fil" olarak adlandırılan son teknoloji ürünü vakumlu temizlik robotu sayesinde caddelerin ve sokakların temizliği daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Yeni aldığımız son teknoloji ürünü temizlik robotu sayesinde teknolojiyi temizliğin hizmetine sunduk. Bugüne kadar hep Çan halkına kaliteli hizmet sunma çabası içerisinde olduk. Biz hizmetlerimizde her zaman kaliteyi esas aldık. İlçemizin temizliği ve vatandaşlarımızın sağlığı için de bu anlayış doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye olarak bizim, çevreye ve çevre temizliğine karşı da ayrı bir hassasiyetimiz var. Şehrimizi her zaman temiz tutma gayreti içerisindeyiz. Temizlik ve halk sağlığı gibi hassas bir konuda da halkımıza en kaliteli hizmeti etmek için temizlik araç filomuza bir yenisini daha ekledik. Bu sayede ilçemiz, şehir meydanımız küçük çöplerden de arınacak sokaklarımız özenle temizlenerek çok daha temiz ve güzel bir hale gelecek" dedi.

Elektrik süpürgesi gibi çalışan fil temizlik robotu, hidrostatik hareket kabiliyeti sayesinde kaldırımlardaki, kıyı köşe yerlerdeki yaprakları, sigara izmaritlerini, çekirdek kabuğu, su şişesi gibi bütün küçük çöpleri emerek toplayabiliyor. Araçtaki sulama sistemi ise toz yayılmasını önlüyor. El ile kumanda edilen temizlik robotu, hızlı ve oldukça sessiz bir şekilde çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber