21. Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi

Edirne'de, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 21. Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma, tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nda yapıldı. Üç kategoride düzenlenen yarışmaya tatlılarda 41, etli yemeklerde 31 ve hamur işlerinde 52 kişi katıldı. 651. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ni izlemek için Türk arkadaşı ile birlikte Edirne'ye gelen Amerikalı Jane Pattersan ise yarışmaya meşhur tava ciğeri ile yarışmada yer aldı. Jüri tarafından özel ödüle layık görülen Jane Pattersan'a küçük altın ve kepçe figürlü plaket verildi.

Yemek konusunda uzman olan kişilerden oluşan 5 kişilik jüri, yemekleri teker teker tadarak puan verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda yaptığı nişan kurabiyesi ile 98 puan alan Nayide Loca birincisi, Padişah tatlısı 83 puan Serap Sert ikinci, Zerde tatlısı ile 82 puan alan Özlem Yiğitoğlu üçüncü oldu. Hamur işlerinde ise Cevizli Börekle 93 puan alan Filiz Karakaçan birinci, Piruhi ile 85 puan alan Sevile Karakütük ikinci, Kandil Köy Mantısı ile 82 puanla Begüm Çorbacı üçüncülüğü elde etti. Etli yemek kategorisinde Zırba Yemeği ile 95 puan alan Lütfiye Yıldız birinci, Bıldırcın Kapama ile 91,40 puan alan Safiye Keke ikinci, Ciğer Barma ile 90,60 puan alan Yücel Ören de üçüncülüğü kazandı.

Dereceye girenlere ödülleri Edirne Valisi Gökhan Sözer, vali yardımcıları Beyazıt Tanç ve Abdullah Aslaner, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ile Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Nurhan Okyay tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber