Birleştirilen adliye personelinin nakli nasıl yapılacak?

HSYK Genel Kurulunun 15 Haziran 2012 tarihli kararıyla 102 adliyenin başka bir adli teşkilatla birleştirilmek suretiyle kapatılmasına karar verilmişti. En çok merak edilen konulardan birisi kapatılan adliye personelinin ne olacağıydı. Bakanlık bu konularla ilgili olarak taşraya resmi bir yazı gönderdi. Yazıyı görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.PER.0.00.00.16/7837/29285 02/07/2012
Konu : Birleştirilen adliyelerde çalışan personelin nakil işlemleri.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15/06/2012 tarihli 347 sayılı ve 22/06/2012 tarihli 383 sayılı kararları ile ekli listede belirtilen 102 adliyenin başka bir adli teşkilatla birleştirilmesi suretiyle faaliyeti sona erdirildiğinden söz konusu adliyelerde görevli özlük dosyaları adalet komisyonlarınca tutulan (Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli hariç) personelin nakil işlemleri yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 47 nci maddesinde ?Adli Teşkilat veya Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerinin kapatılması halinde bu yerlerde görevli personel, Bakanlıkça kadro, ihtiyaç ve ilgilinin sicil durumuna göre başka yerlere re'sen atanırlar.? hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm gereğince bahse konu personelin komisyon içi ve komisyonlar arası atama işlemleri gerçekleştirilecek olup, öncelikle birleştirmenin yapıldığı adliyenin norm kadroya göre personel ihtiyacı karşılandıktan sonra (birleştirme ile bu adliyeye aktarılan iş sayıları dâhil edilmek suretiyle norm kadro hesabı yapılacaktır.);

a) Personelin tercihleri,
b) Görev yaptığı adalet komisyonunun personel ihtiyacı,
c) İş ve kadro durumu,
d) Personelin hizmet süresi ve sicil durumu,
göz önünde bulundurularak personel ihtiyacı bulunan adliyelere Bakanlıkça re'sen atamalar gerçekleştirilecektir. Bu itibarla; taleplerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır.

A) BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1) Birleştirilmesi suretiyle faaliyeti sona erdirilen adliyelerde görev yapan (102 adliye) ve özlük dosyaları adalet komisyonlarınca tutulan tüm personelin Ek-1'deki dilekçeyi doldurarak 5 Temmuz 2012 tarihine kadar bağlı olduğu adalet komisyonu başkanlığına (memurlar.net) bizzat veya görev yaptığı adliyenin Cumhuriyet başsavcılığı kanalıyla göndermesi gerekmektedir.

2) Personel, görev yaptığı komisyonun yetki alanındaki adliyeleri (komisyoniçi) veya görev yaptığı komisyonun yetki alanı dışındaki adliyeleri (komisyonlararası) öncelik sırasına göre tercih edebilecektir.

3) Tercihler yapılırken görev yaptığı komisyonun yetki alanı içerisinde bulunan en az bir adliye tercih etmek zorunludur.

4) Görev yapılan komisyonun yetki alanı dışındaki (komisyonlararası) adliyeyi tercih etmek isteğe bağlıdır.

5) Komisyonlararası atanma taleplerinde; söz konusu personelden 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/C maddesi kapsamında görev yapanlar il ayırt etmeksizin tüm adli yargı adalet komisyonlarına bağlı adliyeleri tercih edebilecek iken, aynı Kanunun 4/B maddesi kapsamında görev yapanlar sadece bulundukları ildeki (görev yaptıkları pozisyon il bazlı vizeli olduğundan) farklı adalet komisyonlarına bağlı adliyeleri tercih edebileceklerdir.

6) Komisyonlar arası atama işlemleri anılan Yönetmeliğin 47. maddesi kapsamında gerçekleştirileceğinden bahsi geçen Yönetmeliğin 22. maddesindeki diğer şartlar aranmayacaktır.

7) İdari yargı adalet komisyonlarına atama yapılmayacağından sadece adli yargı adalet komisyonlarına bağlı adliyeler tercih edilebilecektir.

B) ADALET KOMİSYONUNCA YAPILACAK İŞLEMLER:

1) Söz konusu personelin talepleri Ek-1'deki örnek dilekçeye göre alındıktan sonra tüm talepler hizmet süresine göre sıralı bir biçimde Ek-2'deki birleştirme tutanağına işlenecektir.

2) Birleştirme tutanağına anılan personele ait Ek-1'deki örneğe göre doldurulmuş dilekçe ve varsa haklarındaki adli/idari soruşturmaya ilişkin evrak eklenecektir.

3) Öncelikle birleştirmenin yapıldığı adliyenin personel ihtiyacı karşılandıktan sonra, yukarıda belirtilen kriterler göz önünde bulundurularak ilgililerin komisyon içerisinde atanmalarının uygun görüldüğü adliye (ihtiyaç bulunan adliye) birleştirme tutanağındaki ?komisyon teklifi ve gerekçesi? bölümüne işlenecektir.

4) Söz konusu personelin atanma talebi hususunda komisyon kararı alınacaktır. (Tüm personel hakkında tek komisyon kararı alınacaktır.)

5) Alınacak komisyon kararı, Ek-2 birleştirme tutanağı ve eklerinin 9 Temmuz 2012 tarihinde Bakanlığımızda olacak şekilde Uyap üzerinden Genel Müdürlüğümüz Taşra Atama ve Nakil Şube Müdürlüğüne gönderilmesi ayrıca Ek-2 birleştirme tutanağının aynı tarihine kadar ... adresine elektronik posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

C) DİĞER HUSUSLAR:

1) Komisyoniçi ve komisyonlararası atamalar yukarıda belirtilen kriterlere göre incelenerek anılan Yönetmeliğin 47 nci maddesi gereğince Bakanlıkça sonuçlandırılacağından Bakanlık onayı gelmeden hiçbir personelin ayrılışı yapılmayacaktır.

2) Personelin tercihte bulunduğu adliyelerde ihtiyaç bulunmaması halinde ihtiyaç olan yerlere Bakanlıkça re'sen atama yapılacağından ve nakil işlemleri adliye birleştirmeleri nedeniyle ivedi olarak neticelendirilmesi gerektiğinden ilgililerin tercihte bulunurken şahsi ve ailevi durumlarını göz önünde bulundurmaları önem arz etmektedir.

3) Naklen atama çalışması sadece birleştirilmesi suretiyle faaliyeti sona erdirilen 102 adliyeyi kapsadığından bu adliyeler dışında görev yapanlar naklen atama talebinde bulunamayacaklardır. Yukarıda belirtilen tarihlere ve diğer hususlara titizlikle riayet edilerek, konunun söz konusu adliyelerde görev yapan tüm personele tebliği hususunda, Bilgi ve gereğini rica ederim.
Mustafa Kemal ÖZÇELİK
Hâkim Bakan a.
Genel Müdür

EKLER:
1- Dilekçe (Ek-1)
2- Birleştirme Tutanağı (Ek-2)
3- Birleştirilmesine karar verilen 102 adliyeye ait liste (Ek-3)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber