Ölmek üzere olan yavru kurda üniversite sahip çıktı

Van'da vatandaşlar tarafından ininden alındıktan bir süre sonra bakılamayan yavru kurt, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi'nde koruma altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yavru kurdu hayatta tutmak için 1 aydır biberonla süt içiren Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, yavru kurdun, avlanacak duruma geldiği zaman ininin bulunduğu Çatak bölgesinde doğaya salınacağını ifade etti.

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında, 2 yavru kurt bilinçsiz vatandaşlar tarafından daha bir haftalıkken yuvadan alındı. Yavrulardan biri ölürken, diğer erkek yavruya bakamayacağını anlayan vatandaş, yavru kurdu YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi'ne getirdi. Uygulama merkezine geldiğinde gözleri dahi açılmayan yavru kurt, burada Müdür Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından tedaviye alındı. Annesinden daha bir haftalıkken alınan ve ölmek üzere olan kurda, Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan kendi elleriyle biberondan verdiği süt desteğiyle 1 ay boyunca baktı. Aslan tarafından Kurtçuk olarak isimlendirilen minik kurt, doğada avlanacak duruma geldiği zaman yaşam alanı olan Çatak bölgesinde yeniden doğaya bırakılacak.

Tüm yaban hayvanları gibi kurtların da doğal yaşam alanlarında yaşaması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aslan, yavru kurdun, uygulama merkezine, ininden alan vatandaşların getirdiğini belirtti. Kurdun, uygulama merkezine ilk geldiğinde gözlerini dahi açmadığını ve ölmek üzere olduğunu aktaran Aslan, "Annesinden bu şekilde ayrılan bir hayvana bakmak oldukça zordur. Bunu anlayan vatandaş hatasını anlayıp yavru kurdu bize getirdi. Yaklaşık bir aydır kurt burada. Biberon ve et desteğiyle kurdu hayatta tutmayı başardık. Sağlık durumu şu anda çok iyi. Doğada avlanacak duruma geldiği zaman yaşam alanı olan Çatak bölgesinde yeniden doğaya salacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber