Bulgaristan'dan Türk Kültür ve Sanatını öğrenmeye geldiler

Bulgaristan'ın Şumnu, Varna, Burgaz ve Cuma şehirlerinde yaşayan Türk asıllı 7 öğretmen ve 18 öğrenci, Balıkesir'de Türk kültürü, tarihi ve sanatını öğreniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şumnu Kültür Evi Derneği ve Balıkesir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonla Balıkesir'e gelen 7 öğretmen ve 8-17 yaş arası 18 öğrenci, çeşitli etkinliklerle Türk kültürünü yerinde öğreniyor. İki hafta süreceği belirtilen programda Bulgaristanlı öğrencilere Belediye Konservatuvarı personeli tarafından yöre türküleri, Belediye Halk Oyunları ekibi tarafından Balıkesir yöresine ait halk oyunu figürleri ve BALMEK (Balıkesir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu) hocaları tarafından da ebru, çini, folklorik Bebek (kitre) yapımı gibi el sanatları öğretiliyor. Misafir heyetin hem Türk kültürü ve sanatı hakkında bilgi sahibi olmaları, hem de eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Konuk öğretmen ve öğrenci heyetinin bu kurs ve eğitimlerde öğrendiklerini sergileyecekleri bir program düzenlenerek vatandaşlarla paylaşılacağı bildirildi. Belediye hizmet binasındaki serginin 13 Temmuz tarihinde yapılması planlanıyor. Bulgaristanlı misafirler Türk kültürünü, tarih ve sanatını yakından tanımanın heyecanını yaşadıklarını, bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber