CBÜ Hastanesi'nde robotik sistem kemoterapi ünitesi açılıyor

Ege Bölgesi'nin ilk robotik sistem kemoterapi hazırlama ve uygulama ünitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneden yapılan açıklamada, Tıbbi Onkoloji Polikliniği'ne bağlı ünitenin, 13 Temmuz 2012'de hizmete gireceği belirtildi.

Kanser hastalarının tedavi konforu, kemoterapi hazırlayan personelin sağlığı, en etkili ve doğru tedaviyi vermek amacıyla planlanan ünitede kemoterapi ilaçları, Ege Bölgesi'nde ilk ve tek olarak robotik sistemle hazırlanıyor. Tam otomatik robotik sistem dışında diğer ilaç hazırlama işlemleri, "temiz oda (clean room)" içindeki biyolojik güvenlik kabinlerinde kapalı sistem aparatları kullanılarak yapılıyor. Hasta konforu açısından tamamen aydınlık, havadar ve geniş bir kemoterapi uygulama alanına sahip ünitede 13 tane yatar duruma gelebilen ergonomik tedavi koltuğu, içinde lavabosu bulunan bir adet özel oda ve defibrilatör dahil acil müdahale gerektiren bütün teçhizatı içeren müdahale alanı mevcut. İlaç hazırlama ünitesi, bütün bu sistemlerle tamamen uluslararası standarta sahip olacak şekilde tasarlandı. Robotik sistemle hastaların ilaçları insan eli değmeden, tamamen steril şartlar ve en doğru dozlarda, ayrıca personelin sağlığına hiçbir tehdit oluşturmayacak şekilde ve çok kısa sürede hazırlanıyor. Sistem ayrıca ilaçların tasarruflu kullanılmasını sağladığı için maliyet açısından da hem ülke hem de kurumların ekonomisine olumlu katkıları bulunuyor. Kayıtlı hasta sayısı yaklaşık 900'e ulaşan ve ayda ortalama 400 civarı kemoterapi uygulanan Tıbbi Onkoloji Polikliniği'nin, başvuran bütün hastalara açık olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber