Geleneksel '10. Ereğli-Çamlıyayla Toroslar Yürüyüşü' sona erdi

Konya Ereğli Dağcılık Topluluğu tarafından bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen geleneksel "Ereğli-Çamlıyayla Toroslar dağ yürüyüşü" Çamlıyayla'da sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı'nın da 16 kilometrelik parkurda katıldığı yürüyüş, Konya Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Dr. Ali İhsan Sulak başkanlığında Türkiye'nin değişik illerinden 120 profesyonel dağcı tarafından yapıldı.

Konya'dan Mersin'e Toros dağlarını yürüyerek geçen topluluk üyeleri, 1 Temmuz'da başlayan ve yaklaşık 110 kilometrelik mesafeli parkuru dinlenmelerle birlikte 5 günde tamamladı.

Yürüyüş kapsamında ilk kampın bin 500 rakımlı Arpaçukuru mevkisinde yapıldığı ve Çamlıyayla'nın Kadıncık Vadisi'nde devam edilerek tamamlandığı belirtildi.

Kaymakam Gülhani Ozan Sarı, Çamlıyayla ilçesinin özellikle yayla ve ekoturizmi açısından Türkiye'nin en güzel yörelerinin başında geldiğini belirterek, Ereğli Dağcılık Topluluğu Başkanı Ali İhsan Sulak ve beraberindeki profesyonel dağcıları kutladı.

Ekoturizm potansiyeli olan dağlık ve ormanlık bölgelerdeki, doğal kaynakları ve güzellikleri görebilmeleri amacıyla bu tür yürüyüşlerin, ekoturizme herkesin dikkatini çekeceğini ifade eden Sarı, "Çamlıyayla ekoturizmi açısından son derece önemli bir bölgedir. Profesyonel dağcılarımızın ve dağcılık tutkunlarının yaptıkları bu yürüyüş, bölgemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber