Şark tayinlerinde tarih değişikliği polisi zora soktu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet teşkilatının 2012 yılı şark tayinlerinde yaptığı tarih değişikliği polisi zora soktu. 29 Haziran'da yapılan atamaların ardından polislerden, 9 Temmuz'da yeni görev yerlerinde iş başı yapmaları istenmesi üzerine polisleri taşınma telaşı sardı. Zaman kısıtlılığı nedeniyle zorda kalan emniyet mensupları, kısa süre içinde ev, taşınma ve çocuklarının eğitimleri gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Açıklanan şark tayinlerinin hemen ardından yayınlanan bir genelge ile şark hizmetine gidecek emniyet personelinin görevde bulundukları yerlerdeki ilişiklerini 9 Temmuz 2012 tarihine kadar kesmeleri istendi. Daha önceki dönemlerde 15 Temmuz ile 30 Temmuz arasında yapılan ilişik kesme işleminin bu yıl erkene alınması emniyet mensuplarını zorda bıraktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'na gönderilen genelge ile ilişiklerin 9 Temmuz'a kadar kesilmesi gerektiği yazısı ilgili polislere bildirildi.

Bu ani gelişmeyle zorda kalan İstanbul emniyetinde görevli yaklaşık bin 500 polisin, gidecekleri şehirlerde kalacakları yerleri ayarlayamaması, çocuklarının eğitim durumları, eşyaların taşınması gibi bir çok problemle bir anda karşılaşması mağdur olmalarına neden oldu. Bu yazıyla mağdur olan çok sayıda emniyet mensubu en azından kalacak yer sorununu çözmek için apar topar tayin oldukları şehirlere gitti. Bu yıl yapılan atamalar 29 Haziran'da belli oldu ve genelge ile 9 Temmuz 2012'ye kadar yeni görev yerlerine gitmeleri istendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, 2012 yılı terfi ve şark tayinlerinde, 71 emniyet müdürü ile 39 emniyet amiri ve başkomiser il dışına tayin edilmiş, yurt genelinde yapılan tayinlerde ise 16 emniyet amiri de İstanbul'a tayin olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber