Tunus büyükelçisinden Aldırmaz'a ziyaret

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunus Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Büyükelçi Rhouma, Türkiye'den ilk kez Adana'nın Tunus'tan bir kent ile kardeş şehir olduğuna dikkat çekti. Adana ve Tunus'un Nabula kentinin kardeş şehir olmasından mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi Rhouma, ?Adana Tunus'ta çok popüler bir şehir. Adana bizim çok değer verdiğimiz bir yer. Bu kardeşlik Türkiye Tunus arasındaki ilişkilere büyük katkı koyacaktır.? dedi.

İki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ilk adımın atılabileceğini ve işe öğrenci değişimi yapılarak başlanabileceğini anlatan Büyükelçi Rhouma, ?Bizlerin görüşmesinden ve temaslarından daha önemlisi halkların bütünleşmesidir.? şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Büyükelçi Rhouma'yı Adana'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sabuncu Ailesi'nin Adana'nın köklü ailelerinden biri olduğunu anlatan Zihni Aldırmaz, Tunus ile ilişkilerin gelişmesinde Nuri Sabuncu'nun büyük etkisi olduğunu söyledi. Zihni Aldırmaz, ?Birlikte yapacağımız çok şeyler var.

Temaslar arttıkça işbirliği de gelişecektir. Tunus bizim için çok önemli dost bir ülke.? dedi. Ziyaretin sonunda Zihni Aldırmaz, Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma'ya Çukurova'da Doğa ve Tarih kitabını hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber