THY, filosuna yeni mezunlarını kattı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi ve Amerika'da eğitimlerini tamamlayan 38 öğrenci, mezun olarak pilotluğa ilk adımını attı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde düzenlenen mezuniyet törenine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve akademinin tecrübeli pilot eğitmenleri katıldı. Mezun pilotlar ve THY üst yönetimi apronda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mezunlar arasındaki tek kadın pilot Safiye Ademoğlu, uçuş merakının farklı bir şeyler yapma hevesiyle başladığına belirtti. THY'nin pilot adayı aradığını görünce başvurduğunu söyleyen Ademoğlu, ?Amerikada eğitim aldık. Çok yoğun bir programdı onun için zor geçti. Ailede bir tek ben havacıyım. Ailem çok destekledi. Onlar da çok mutlular. Burada tek bayan benim. Alıştım artık.? dedi.

Mezunlardan Ekrem Sarıkaya ise sanal havacılıkla ilgilendiğini, THY'nin de ilanını görünce başvurduğunu belirtti. Küçüklükten bu yana pilot olmaya meraklı olduğunu ifade eden Sarıkaya, ?Hep askeri kaynaklı olarak pilot ulunabilir diye biliyorduk. Sivil olarak da bu eğitim alınabilirdi fakat ücretleri çok yüksekti. THY'nin böyle bir imkan sunduğunu öğrenince hemen başvurdum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber