Nevin Yanıt'a Mersin'de çoşkulu karşılama

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen 21. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli yarışlarında altın madalya alan Nevin Yanıt, memleketi Mersin'de coşkuyla karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevin Yanıt, çekiç atmada 5'nci olan Tuğçe Şahutoğlu ve yüksek atlamada 6'ncılığı elde eden Burcu Ayhan ile birlikte Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde törenle karşılandı. Yanıt ve arkadaşları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonda üstü açık otobüsle şehir turu attı. Soğuksu, Silifke, Hastane, Zeytinlibahçe ve İstiklal caddelerinin yanı sıra İsmet İnönü Bulvarı'ndan geçen sporcular, kendilerine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara karanfil atarak karşılık verdi.

Şampiyon sporcu Nevin Yanıt, emeklerinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 2010 yılında adına Mersin'de atletizm sahası yapıldığını hatırlatan Yanıt, ?Bunun yükü oldukça fazla idi ben bu adı korumaya çalıştım. Çok iyi bir şekilde de koruduğumu düşünüyorum. Önemli olan bundan sonra bu adı nerelere getireceğim.? diye konuştu. İkinci altın madalyayı almanın dünyada birkaç kişiye nasip olduğunu ifade eden Yanıt, ?Bende onlardan bir tanesiyim. Şimdi hedef olimpiyatlarda bir şeyler yapabilmek. İlk olarak orada 58 atletin arasına girmek istiyorum. Ondan sonra da inşallah madalya mücadelesini vereceğim.? diye konuştu.

Sporcular şehir turunun ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu sporcuları kapıda çiçeklerle karşıladı. Güzeloğlu sporculara ?Türk sporunun altın kızları' diye hitap etti. Makamında her düzeyde misafir ağırladığını ifade eden Güzeloğlu, ?Ama bu gün çok özel bir gün. Mersin'in evlatlarını Türk sporunun altın kızlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum.? diye konuştu.

Nevin Yanıt'a elde ettiği başarısı için teşekkür eden Güzeloğlu, ?Türk bayrağını en tepede dalgalandırdığı ve İstiklal Marşını herkese dinlettirdiği için teşekkür ediyorum. Başarısı olimpiyat ve dünya şampiyonlukları ile sürdüreceğine inanıyorum.? dedi.

Vali Güzeloğlu, daha sonra sporculara ve antrenörlerine ?Mersin Onur Plaketi' takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber