Bursa'da, dolmuştan taksiye dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini tramvayla buluşturacak olan Heykel ? Garaj hattının ihalesinin ardından trafik yoğunluğuna yol açan dolmuşların taksiye dönüşümü için de ilk adımı attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından Cumhuriyet Caddesi çevresine 3 ve Arabayatağı'na kurulan 1 yeni taksi durağı için kura usulü ile araç tahsisi yapılacak.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kent genelinde yeni taksi durakları oluşturulması ve dolmuşların taksiye geçişlerinin hızlandırılması projesi kapsamında ilk somut adımı attı. UKOME'nin son toplantısında Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi ve çevresinde Doruk Taksi Durağı (8 araçlık), Tahal Taksi Durağı (8 araç) ve Tiyatro Taksi Durağı (8 araç) olmak üzere 3 adet yeni taksi durağı kurulmasına karar verdi. Bunun yanında bir önceki toplantıda yapılan kurulması kararlaştırılan 8 araçlık Arabayatağı Taksi Durağı ile yeni kurulan 3 durağa da kura usulü araç tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Doruk, Tahal, Tiyatro ve Arabayatağı taksi duraklarında çalışmak üzere, dolmuştan taksiye dönüşüm yapmak isteyen dolmuş sahipleri, 10 iş günü içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na hangi taksi durağında çalışmak istediklerini belirten dilekçe ile müracaatta bulunabilecek. Her bir durak için belirlenen araç sayısından fazla müracaat olması durumunda kura yöntemine başvurulacak. Kura yöntemi de Büyükşehir Belediyesi'nin yanında Meslek Odası temsilcilerinin de hazır bulunduğu ortamda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber