Alara Çayı'nda rafting yaparken kaybolan Alman turisti aramalar sürüyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alara Çayı'nda rafting yapan 8 turistin bulunduğu botun alabora olması sonucu kaybolan 50 yaşındaki Alman turist Kerstin Kdamer, 2 gündür bulunamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çayda suyun debisinin yüksek olması nedeniyle aramalar aksıyor.

Okurcalar beldesinde Alara Çayı'nın Kocadöllük mevkisinde önceki gün rafting yaptıkları botun alabora olması sonucu 8 Alman turist suya düşmüştü. Turistlerden 7'si kendi imkanlarıyla sudan çıkmış, Kerstin Kdamer ise akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Turistin kaybolduğu bölgede dün sabah deniz polisi ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekibi'nden oluşan 30 kişi arama yaptı. Arama çalışmaları, suyun debisinin yüksek olmasından dolayı öğle saatlerinde tamamlandı. Çayın akıntısı bugün de yüksel olması nedeniyle teknik arama çalışması yapılamadı. Çayın debisinin fazla olması nedeniyle suya giremeyen ekipler, çayın kenarında arama, çayın yüzeyinde de izleme çalışması yürütüyor. Jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye gelen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na vekalet eden Jandarma Yüzbaşı Ayhan Gedük'ten olay hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Hulusi Doğan, bölgede çarşamba günü alabora olması sonucu devrilen bottaki 7 turistin kendi imkanları ile kurtulmasına rağmen Alman turist Kerstin Kdamer'in kaybolduğunu belirtti. Hulusi Doğan, suyun debisinin yüksek olmasından dolayı teknik arama çalışmalarının aksadığını ancak izleme çalışmalarının gün boyu devam ettiğini kaydetti. Kaymakam Doğan, aramaların çayda ve denizde devam edeceğini söyledi. Doğan olayla ilgili gerekli incelemeleri yapacaklarını belirtti.

"AYNI BÖLGEDE HER YIL 1 KİŞİ KAYBOLUYOR"

Okurcalar beldesinde yaşayan Tunahan Bilen, her yıl aynı yerde 1 kişinin kaybolduğunu belirterek şuana kadar çayda 8 kişinin öldüğünü söyledi. Bilen, ?Her yıl bu çayda en az bir kişinin ölmesi nedeniyle büyüklerimiz burayı 'Suyun kurusun' diye lanetlemişti. Burada benim de akrabam öldü. Yetkililerden gerekli önlemleri almasını istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber