İzmir'deki yolsuzluk davasında 17 tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 20:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Umuyorum, bu yoktan dava yok olur gider, hepimiz beraat ederiz'' dedi.

Kocaoğlu, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ardından tahliye ve dava sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Tutuklulardan 17'sinin çeşitli tedbir kararlarıyla serbest bırakıldığını, sadece Pervin Şenel Genç'in tutukluluğunun devamına karar verildiğini aktaran Kocaoğlu, bu yüzden adliyeden buruk ayrıldıklarını söyledi.

Kocaoğlu, Genç'in, nasıl bir insan olduğunu ve neler yaptığını, İzmir'e nasıl hizmet ettiğini herkesin bildiğini belirterek, ''Umuyorum ki itiraz sürecinde değerlendirilecek, Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşacaktır. Sadece bir kişinin içeride kalması, diğerlerinin serbest bırakılması zaten örgüt iddiasını da ortadan kaldırmıştır bize göre'' dedi.

Bu süreçte destek veren tüm İzmirli hemşehrilere, milletvekili, bakan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de davaya verdiği destek için teşekkür eden Kocaoğlu, ''Umuyorum, bu geldiğimiz süreçten sonra Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşur ve bu yoktan dava, yok olur gider, hepimiz beraat ederiz. Belediyeye yapılan bu operasyon ve belediyenin tüm çalışanlarının yaşadığı bu süreci, hiçbir belediyenin, kurumun yaşamaması en büyük dileğimizdir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber