2012 Makine ve Ekipman Destekleme Tebliği

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi" projesinin tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığını, destek için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı yazılı açıklamada, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi" projesinin 3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Projenin amacının tarımsal faaliyetlerde yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaşması, daha kaliteli ve talebe uygun üretim yapılmasını, üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası rekabet edebilir bir seviyeye getirmek olduğunu ifade eden Arap, şunları bildirdi:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2007-2011 yıllarında müdürlüğün bin 539 adet makine ve ekipmana 10 milyon liranın üzerinde hibe desteği verildi. Projede hibeye esas yatırım tutarları tüzel kişiler için 100 bin, gerçek kişiler için ise 50 bin lira olacak, ancak süt üretici birlikleri yatırım tutarıyla birden fazla süt soğutma tankı alabilecek. Desteklemelerden yararlanmak isteyenlerin, il ya da ilçe müdürlüklerimize 1 Ağustos'a kadar başvurmaları gerekiyor. Projeyle ilgili tebliğ ve makinelere ait bilgi formu ile başvuru değerlendirme kriterleri www.afyonkarahisartarim.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır."

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber