Sütün litresi 1 Ekim'e kadar 66 kuruşta sabitlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde süt fiyatları 1 Ekim tarihine kadar sabitlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, "Sütün litresi 66 kuruş olarak 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. Sütün litresindeki yatay sabitlenme bir yıldır sürüyor. Umudumuz, 1 Ekim'den sonra sütün litresinin en az 90 kuruş olması." dedi.

MASÜB Başkanı Bilal Ay, Polonya Tarım Süt ve Ürünleri Fuarı sonrası yaptığı açıklamada, 1 Kasım-30 Nisan tarihlerini kapsayan tarihlerde sütün litre fiyatının 66 kuruş olarak devam ettiğini söyledi. Süt fiyatlarının 66 kuruş olarak 1 Ekim tarihine kadar devam edeceğini belirten Ay, ilçede günlük 40 ton süt toplandığını söyledi.

Polonya ile Türkiye'deki sütün litresi arasında fiyat farkı olmadığını belirten Ay, Polonya'da hayvan girdi maliyetleri ve kaba yem açığı olmaması nedeniyle yetiştiricinin sütü, Türkiye'ye göre yüzde 50 oranında düşük maliyette ürettiğini kaydetti. Polonyalı yetiştiricinin, kaba yem açığını önemli ölçüde kapattığını gözlemlediklerini belirten Ay, Polonya'da bazı süt üretici birlikleri ve sütün korunmasına yönelik çalışma yapan işletmelerle Manavgat'ta çalışma yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber