Artvin'de doğaya bin adet keklik bırakıldı

Ardanuç ilçesinde, doğaya bin adet keklik bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü'nce Sakalar ve Ferhatlı köylerinde doğaya keklik bırakılması etkinliğine, Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyesi Nedim Özer ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şubesi çalışanları katıldı.

Gaziantep Keklik Üretme Çiftliği'nden temin edilen kekliklerin bulunduğu kutuları açarak doğaya salınmasını sağlayan Vali Yardımcısı Güneş, vatandaşlardan ve köylülerden kekliklerin korunması noktasında gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 2005 yılından beri yürütülen azalan kanatlı türlerin yeniden üretilerek doğaya salınması projesi kapsamında, Artvin'de toplam bin 500 adet kekliği doğaya saldıklarını söyledi.

İnsanoğlunun bilinçsiz avlanmayla doğayı tahrip ettiğini belirten Bulut,

"Belki bunların farkında olmadan yapmışız ama şu anda farkında olarak ana türleri doğaya geri kazandırıyoruz. Bakanlığımıza bu tür projeleri yürüttüğü için ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Geçmiş yıllarda 250 bin yavru alabalığı Artvin'de doğal ortamlarına saldıklarını ifade eden Bulut, "Artvin bölgesindeki derelerden alınan anaç alabalıkları yakalayarak Trabzon Maçka Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonumuzda üretip tekrar doğaya salıyoruz. Proje kapsamında Artvin'de 250 bin alabalığı derelere bıraktık. Bu yıl da 300 bin adet yavru alabalığı bırakma projemiz var. Balıklandırma yaptığımız derelerde balık popülasyonları belirli bir noktaya geldiğinde bu derelerde sportif olta balıkçılığı için çeşitli girişimlerimiz olacak" diye konuştu.

Bulut, yaban hayatının korunması anlamında gösterdiği hassasiyetten ötürü Artvin halkına da teşekkür etti.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber