TESK'ten gıda denetimlerine tam destek

Yaklaşan Ramazan öncesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı gıda denetimlerine ve denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmasına Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonundan tam destek geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti. Konfederasyon üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Eker, büyük bir meslek örgütü olan tesk'in başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, et fiyatlarının regüle edilmesiyle ilgili Bakan Eker'e teşekkür etti. Palandöken, "Eğer siz bu bakanlıkta olmasaydınız bugün Türkiye'de et fiyatlarının regüle edilmesi mümkün değildi. Et Balık Kurumu Özelleştirme kapsamından çıkarılmazdı. Sizin müdahalenizle bu sorun çözüldü" dedi.

Ziyarette söz alan Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise bakanlığın son dönemde yaptığı gıda denetimlerini ve bu denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmasını olumlu karşıladıklarını dile getirdi.

Konfederasyonun bakanlıkla ortaklaşa ekmek israfıyla ilgili "Ekmek nimettir, çöpe atılmaz" kampanyası düzenleyelim önerisine de Bakan Eker, "Ekmek israfıyla ilgili o kampanyayı hemen yapalım. Bakanlık olarak bu konuda her türlü katkıyı, desteği vermeye hazırız. Ekmek israfıyla ilgili TMO'nun da bir hazırlığı var. Hatta ekmek israfıyla ilgili kamu spotu üzerinde de çalışıyorlar" diye konuştu. Bakan Eker, gıda da hijyen eğitimi konusunda tesk'in de içinde olacağı yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını, önümüzdeki günlerde bu konuda tesk ile bir protokol imzalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber