Çevre sakinleri için tehlike arz eden AVM inşaatına yol kapatmalı tepki

Erzurum'da vatandaşlar, 5 yıldır yapımı tamamlanmadığı için tehlike arz eden AVM inşaatını yol kapatarak protesto etti, yetkilileri göreve çağırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken ilçesi Yıldızkent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki bir AVM firmasına ait inşaat temeli 5 yıldır açık vaziyette duruyor. Çevredeki 100 daireli 3 apartmanda oturanların can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirtti. Dün akşam saatlerinde bir çocuğun inşaat temeline düştüğünü hatırlatan çevre sakinleri, Alparslan Türkeş Bulvarı'nı öğle saatlerinde otomobilleriyle kapattı.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Kapatılmayan temel kazısı nedeniyle evlerine korkudan giremediklerini iddia eden vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti. Protestocular adına konuşan Tahsin Demir ve Sinan Soyaç, "Burası bir ölüm çukuru. Mağduruz. Çocuklarımız bu temele düşüp ciddi şekilde yaralanıyor. Yağışlarda temel duvarlarındaki aşınma nedeniyle evlerimize girmeye korkuyoruz. İlla birilerinin ölmesi mi lazım yetkililerin sorunun çözümüne el uzatması için." dediler.

Sorunun çözüme kavuşturulmaması halinde yine yol kapatma eylemi gerçekleştireceklerine dikkat çeken Demir, "Ya bu sorun çözülür ya da biz eylemlerimize devam ederiz." diye konuştu. Sorunun çözümü konusunda muhatap bulamadıklarından da yakınan Demir, "Muhatabımız belli değil. Bir firma mı, işadamı mı, belediye mi, biz de bilmiyoruz. Kimse de çıkıp bu konuda bize resmi bir açıklama yapmıyor." şeklinde dert yandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber