Rengarenk yarışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.'sı düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 21 ülkenin halk oyunları ekibini Bursa'da buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın bir ucundan gelen ekipler, Bursa sokaklarını karnaval alanına çevirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, çeyrek asrı geride bıraktı. 1987 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın bu seneki bölümüne 21 ülke katıldı. Yarışmanın başlangıcı, Heykel'deki muhteşem bir gösteriyle yapıldı. Heykel'de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Recep Altepe, yarışmanın uluslararası kimliği ile Türkiye'nin gelenekselleşen organizasyonları içine girdiğini belirterek, ?Bu yarışma, Bursa'dan dünyaya barış mesajları veriyor. Dostluk ve kardeşlik ruhunu bir kez daha gösteriyor. 26 yılı geride bıraktık. Misafir ülkelerin figürlerini 6 gün boyunca Bursa'da göreceğiz? dedi.

BURSA SOKAKLARINDA KARNAVAL COŞKUSU

Altepe, konuşmasının ardından halk oyunları ekipleri ile barışı simgeleyen güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Ardından program, halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle start aldı. Ekipler, Bursa sokaklarını karnaval alanına çevirdi. Meksikalı halk dansları ekibi, değişik kıyafetleriyle ilgi odağı oldu. Ülkelerine özgü kıyafetleriyle Bursa'ya gelen Çinli halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ise herkesi hayran bıraktı. Ekipler, Heykel'den başlattıkları gösterileri, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Altıparmak'a kadar sürdürdü. Gösteri esnasında vatandaşlar yabancı dansçıların fotoğraflarını da çekmeyi de ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber