Ödemiş Kent Merkezi Tasarım Projesi birincisi değerlendirmede

Ödemiş Kent Merkezi Tasarım Projesi Yarışmasında birinci olan proje, değerlendirilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe merkezinin yeniden yapılandırılması amacıyla belediye tarafından düzenlenen Kent Merkezi Tasarım Projesi yarışmasında birinci olan projenin uygulaması konusunda görüşmelere başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Bekir Keskin, 34 projenin katıldığı "Kent Merkezi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması"nda, İstanbul'dan Devrim Çimen ve Sertaç Erten'in hazırladığı projenin birincilik ödülü kazandığını hatırlatarak, kazanan projenin bir fikir projesi olduğunu belirtti. Kent Meydanı ile ilgili esas projenin uygulama projesinin çizilmesinden sonra ortaya çıkacağını belirten Keskin, daire müdürleri ve birincilik ödülü alan proje sahipleriyle Cumartesi günü Belediye toplantı salonunda biraraya geldi.

Projenin uygulanabilirliği hakkında görüşmelerin yapıldığı toplantıda, mevcut belediye hizmet binasının yıkılarak kent meydanına dahil edilmesini öneren projenin iki etapta gerçekleşeceği ifade edildi. İlk etapta meydan düzenleme ve hükümet binası önünde yapılması planlanan otoparkın projelendirilmesi, ikinci etapta ise Tayyare Parkı'nın olduğu kısmın düzenlenmesi ve otoparkın ikinci bölümünün tamamlanması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber