UMEP gençleri Türkçe öğrenmeye başladı

Mezitli Kaymakamlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Mersin'e gelen Kosova, Makedonya ve Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağlı gençlere Türkçe dil eğitimi verilmeye başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezitli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,

misafir gençlere haftanın her günü akşamüzeri bir saat olmak üzere Türkçe dil kursu verilecek. Özellikle hiç Türkçe bilmeyen Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ gruplarına yönelik dil dersleri ile stajyer gençlerin iş yerlerinde dil yönünden karşılaşabilecekleri sorunları asgari düzeye indirmeleri ve Türkiye'deki stajlarının verimli geçmesi amaçlanıyor. UMEP'in amaçlarından birisi de misafir stajyer gençlerin mesleki becerilerini geliştirme yanında Türkçe bilgilerini ve konuşmalarını da geliştirmek.

Bu kapsamda gençler konakladıkları Suphi Öner Öğretmen Evi'nde Türkçe dil eğitimi almaya başladı. Mezitli Kaymakamlığı EURODESK sorumlusu Pınar Kıral tarafındın verilen Türkçe eğitime 20 kişi katıldı. Pınar Kral tarafından gençlere ilk günkü kursta Türkçe alfabe öğretilirken, alfabenin yanında günlük hayatta kullanılan kelimeler de öğretildi.

İlk günden başarılı bir ders geçiren konuk gençler, Türkçe öğrenmenin kendilerinde güzel ve anlamlı bir duygu oluşturduğunu, Türkçeyi en kısa sürede öğrenmek istediklerini belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber