Adana ?hayalet kent' gibi

Hava sıcaklığının nemin de etkisiyle yaşamı olumsuz etkilediği Adana'da, çoğu kişinin serinlemek için haftasonu yayla veya denize gitmesi nedeniyle kent merkezi adeta sessizliğe büründü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığı ve aşırı nem açısından, bunaltıcı bir iklimsel koşuluna sahip Çukurova yöresinde, yaz aylarında şehir merkezinden yaylalara ve sahillere doğru adeta bir akın yaşanıyor.

Hafta sonu çalışmayanların 2 günlüğüne veya günübirlik sahil ve yaylalara gitmesi, kentte özellikle öğle saatlerinde bir sessizlik oluşmasına neden oluyor. Kent merkezindeki caddelerde trafik oldukça seyrekleşirken, kafelerin de boş olduğu gözleniyor.

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde sıcaklık 32 derecelere çıkarken, yüzde 65 seviyelerinde olan nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık daha da artıyor.

Kentte kalanların kliması olan kapalı mekanları tercih ettiği Adana'da, sıcaktan bunalan çok sayıda çocuk ve genç de yasak olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber