Mehmetçiğe Yangın-Kurtarma-Koruma ve İlkyardım eğitimi

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amirliği tarafından, halkın yangın ve afetlere hazır olmaları için düzenlenen bilinçlendirme eğitimleri kapsamında, 1'inci Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı askerlere, "Yangın-Kurtarma-Koruma ve İlkyardım" konularında teorik ve pratik eğitimler verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye Daire Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen ve İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar tarafından verilen eğitimde, Mehmetçiklere binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik gereği acil durum ekiplerinin yangın ve afet esnasında yapması gereken görevler anlatılarak, "Yangın ve doğal afetlerde arama-kurtarma eğitimi ve olay yerlerinde karşılaşılan durumlar ve bu durumlarda yapılması gerekenler" uygulamalı olarak verildi.

Eğitim programı kapsamında ayrıca, İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim sahasında yangın çeşitleri, söndürme noktaları, LPG yangınları, kimyasal maddeler ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konularında da alanda uygulama eğitimleri yapıldı.

İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar, "Bilindiği üzere, gelişen teknoloji ile birlikte sanayimiz gün geçtikçe büyümekte ve buna paralel olarak da şehrimizin nüfusu her geçen gün artmaktadır. Gerek sanayi gerekse diğer alanlarda meydana gelebilecek yangın riskini en az seviyeye indirmek için eğitimli ve tam teşekküllü İtfaiye Teşkilatı kadar alınacak tedbirler ve bilinç de büyük önem arz ediyor. Bu nedenle halkın bilinçlendirilmesi, kamu ve kuruluşları ile özel işyerlerinde çalışan personelin tatbiki ve nazari eğitilmesi, meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybının asgariye indirilmesinde en önemli unsur olarak ön plana çıkmaktadır" diye konuştu.

Eğitimin sonunda Mehmetçiklerin başarı sertifikası almaya hak kazandığını belirten Koldar, "Askerlerimize eğitim programı boyunca gösterdikleri ilgi ve öğrenme çabalarından dolayı gönülden teşekkür ediyoruz. Aldıkları bu temel eğitimlerle birçok ön müdahaleyi kendileri yapabilecek düzeye geldiler. Edindikleri bilgileri kıtalarında ve sivil hayatlarında en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz" dedi.

Eğitime katılan Mehmetçikler, kendilerine böyle bir imkanı sağlayan İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım başta olmak üzere, Mustafa Koldar'a ve tüm itfaiye teşkilatına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber