Otogarda kalan aileye şefkat eli

Kozan ilçesinde tek çocukları ile otogarda kalan çifte, belediye ve kaymakamlık sahip çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet (53) ve Fatma (43) Savuran çiftinin 11 yaşındaki çocukları ile otogarda kaldığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada ailenin ekonomik sorunlar nedeniyle İstanbul'dan memleketleri Kozan'a döndüğünü, ancak yakınları sahip çıkmadığı için otogarda kaldığını belirledi.

Ahmet Savuran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar İstanbul'da özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, ancak bankanın 2001 yılında satılması üzerine tazminatının ödenerek işten çıkarıldığını ifade edildi.

Aldığı tazminatı ise bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle geçirdiği ameliyatlara harcadığını anlatan Savuran, 11 yıldır çalışamadığı için eşi Fatma'nın bulaşıkçılık yaparak kazandığı para ile geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

Emekliliğine 2 yıl kaldığını anlatan Savuran, şöyle devam etti:

"Emekliliğime 2 yıl kaldığı için bir aile dostumuz beni işe sokacağını, emekliliğime yardımcı olacağı sözünü verdi. Bu sırada eşim de işinden ayrıldı. Benim işe girişim gerçekleşmeyince, karım ayrıldığı işine dönmek istedi, ancak geri almadılar. 11 yaşındaki çocuğumuzla ortada kaldık. Ekonomik açıdan dayanamaz duruma gelince 'memleketimiz Kozan'a gidelim, akrabalarımız sahip çıkar' diye düşündük. Kozan'a geldiğimizde arayıp yardım istediğimiz akrabalarımız da bize sahip çıkmadı. Bunun üzerine otogarın kaldırımında yattık."

Fatma Savuran ise eşi çalışamadığı için ailenin geçimini kendisinin sağlamak zorunda olduğunu belirterek, "Yetkililerden bize kalacak bir yer vermelerini ve bana da bir iş bulmalarını istiyorum. Ben çalışır kocama ve oğluma bakarım" dedi.

Bu arada, polis ve zabıtanın ulaştığı bazı yakınları, otogara gelerek aileyle görüştükten sonra ayrıldı. Yakınlarının geri dönmemesi üzerine zabıta ekipleri ailenin eşyalarını kamyonete yükledi.

Aile, ilçede misafirhane bulunmadığı için eski belediye binası bahçesine geçici olarak kurulan bir çadıra yerleştirildi ve gıda ihtiyacı karşılandı.

Kaymakam İzzettin Sevgili de aileye kira yardımında bulunacaklarını ve acil ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdi.

Muhabir: Volkan Varan / Anıl Bağrık

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber