Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine Öğretmen Seçilecek

2005-2006 eğitim-öğretim yılında, fen ve sosyal bilimler liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, Matematik, İngilizce, Resim, Müzik, Rehber Öğretmen ve Beden Eğitimi branşlarından yazılı ve mülakat sınavı yapılacak olup, diğer (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Felsefe Grubu) branşlarındaki ihtiyaçlar 2004 yılında yapılan yazılı (test) sınavını kazanan adayların mülakat sınavına alınmasıyla karşılanacaktır. Başvurular 01-10 Ağustos 2005 tarihleri arasında alınacaktır. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2005 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.OGM.0.09.02.03.231.0./08010 21/07/2005
KONU : Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine
Öğretmen Seçme Sınavı (Yazılı ve Mülâkat)

..................... VALİLİĞİNE
(Millî Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ: a) 10/01/1999 tarih ve 23579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Fen Liseleri Yönetmeliği
b) 31/03/2004 gün ve 25419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"
c) 25/05/2005 tarih ve 25472 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
d) 11-06/2002 tarih ve 24076 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği."
e) 06.01.2004 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.01.04-41/1762 sayılı yazı.
f) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün18.07.2005 gün ve 7875 sayılı Makam Onayı

2005-2006 eğitim-öğretim yılında, Genel Müdürlüğümüze bağlı fen ve sosyal bilimler liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, ilgi (a, b, c) yönetmeliklere göre, Matematik, İngilizce, Resim, Müzik, Rehber Öğretmen ve Beden Eğitimi branşlarından yazılı ve mülakat sınavı yapılacak olup, diğer (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Felsefe Grubu) branşlarındaki ihtiyaçlar 2004 yılında yapılan yazılı (test) sınavını kazanan adayların mülakat sınavına alınmasıyla karşılanacaktır.

Seçme sınavının yazılı (test) ve mülakat olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilmesi ilgi (f) Makam Onayı ile uygun görülmüştür.

Öğretmen seçimiyle ilgili başvurularda; halen Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda çalışan branş öğretmenlerinden;

A-BAŞVURULARDA:
1) Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş,
2) Alanında en az 5 yıl öğretmenlik yapmış,(askerlikte geçen süreler hariç)
3) Öğretmenlikteki son üç yıllık sicil notu ortalaması en az 80,
4) Aylıktan kesme veya maaş kesiminden daha ağır bir ceza almamış,
olmak şartları aranır.

B-ATAMALARDA PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA;
1) Alanında lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olanlara;
2) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavında en az C düzeyinde başarılı olanlara,
3) Alanlarında eser vermiş olanlar ile bilimsel yayın organlarında makaleleri yayımlanmış bulunanlara,
4)Aylıkla ya da takdir veya teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiş olanlara,
5) Alanında en az iki haftalık hizmet içi eğitim kursuna katılmış olanlara,
yukarıdaki sıralamaya göre öncelik tanınır.

Belirlenen şartları taşıyan ve sınava başvurmak isteyenler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan forma uygun olarak elektronik ortamda 01-10 Ağustos 2005 tarihleri arasında bulundukları yerlerdeki İl Millî Eğitim Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.

İlgi (d) Yönetmelik uyarınca, zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabî illerde çalışan öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış olanlar ile henüz zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan illerdeki fen liselerini tercih edebileceklerdir.

Bakanlığımızca yapılan seçme sınavı ile fen liselerine atanan ve halen kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, bu sınava müracaat edemeyeceklerdir.

C-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLEMLER :
Sınavların başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, Millî Eğitim Müdürlüklerince başvuruların hatasız, eksiksiz ve düzenli bir şekilde kabul edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Millî Eğitim Müdürünün görevlendireceği bir millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında oluşturulacak komisyonca,elektronik ortamda yapılan başvurular bu açıklamalar doğrultusunda incelenecektir.

Yapılan inceleme sonucunda; sadece şartları uygun olanların başvuruları ile, branş branş bilgileri içeren liste aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılan banka dekontu ile birlikte bir örneğinin Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, bir örneğinin de Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne en geç 15 Ağustos 2005 tarihinde gönderilecektir.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan sınava katılacak olanlar, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin, T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara şubesindeki 5500537/5001 numaralı sınav gelirleri hesabına sınav ücreti olarak 30.000.000 (Otuzmilyon) TL. yatıracaklardır.Banka dekontunu ildeki komisyona teslim etmeyen adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatıran adaylar ile, başvuruları geçersiz sayılan veya sınava katılmayanların sınav ücreti iade edilmeyecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, sadece şartları uygun olmayan adaylara duyuru yapılacağından, yazılı sınavına katılması uygun görülen adaylara ayrıca duyuruda bulunulmayacaktır.

Sınava katılacak öğretmenlerin izin işlemleri mahallinde çözümlenecek, yol, barınma ve diğer harcamalar ilgililerce karşılanacaktır.

C-SEÇME SINAVI:
Seçme sınavı, yazılı (test) ve mülâkat olarak iki aşamada yapılacaktır. Bu açıklamalara göre müracaat eden adaylardan başvuruları kabul edilenler, alan bilgilerinin ölçülmesi amacıyla, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınavlar Dairesi Başkanlığınca, 21 Ağustos 2005 günü saat 10.00'da Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce Ankara, İzmir ve Erzurum illerinde belirlenecek yerlerde test sınavına alınacaklardır. Adaylar, belirtilen gün ve saatte yanlarında sınava giriş belgesi ile fotoğraflı kimlik belgelerini hazır bulunduracaklardır.

Test sınavı ilgili mevzuatı gereği 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, 60 puan ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Başarılı olanlardan, her branştan en yüksek puan alandan başlayarak ihtiyaç duyulan sayının iki katı kadar öğretmen 05 Eylül-09 Eylül 2005 tarihleri arasında mülâkata çağrılacaktır.

Başarılı sayılan adaylara, duyuru Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Seçme sınavı ile ilgili gerekli bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Bölümü-Teknikokullar/Ankara adresinden ve 0(312) 497 40 15-497 40 07-08 numaralı telefonlar ile 0(312) 499 42 04 nolu fakstan da alınabilecektir.

Yazılı sınavlarla ilgili itirazlar en geç 10 (on) gün içerisinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Ayrıca, ilgi (e) norm kadro uygulaması dikkate alınarak, adaylar tercihlerini Personel Genel Müdürlüğünce Eylül ayı içerisinde yayınlayacağı norm ihtiyacına göre elektronik ortamda yapacaklardır.

Bu açıklamalarda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilen adaylar, sınavlarda başarılı sayılmış olsalar bile, sınavı iptal edilecek ve herhangi bir hak talep edemeyecektir.

Seçme sınavı sonunda, tercih ettikleri okul veya okullardan birine ilgi (d) Yönetmeliğe göre ataması yapılanların, aynı yönetmelik çerçevesinde geçerli sayılabilecek mazeretleri dışında, atama işlemleri iptal edilmeyecektir.

Konunun İlinizde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulmasını önemle rica ederim.
(İmza)
Kerem ALTUN
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber