Mehmetçik ilkyardım eğitimi aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, 1. Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı askerlere, yangın, kurtarma ve ilkyardım konularında eğitim verilerek, tatbikat düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye Daire Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen ve İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar tarafından verilen eğitimde Mehmetçiklere, ?Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik' gereği acil durum ekiplerinin yangın ve afet esnasında yapması gerekenler görevler anlatıldı. Yangın ve doğal afetlerde arama-kurtarma eğitimi, olay yerlerinde karşılaşılan durumlar ve bu durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak aktarıldı. Eğitim programı kapsamında ayrıca, İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim sahasında yangın çeşitleri, söndürme noktaları, LPG yangınları, kimyasal maddeler ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konularında da uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar, yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere, gelişen teknoloji ile birlikte sanayimiz gün geçtikçe büyümekte ve buna paralel olarak da şehrimizin nüfusu her geçen gün artmaktadır. Gerek sanayi gerekse diğer alanlarda meydana gelebilecek yangın riskini en az seviyeye indirmek için eğitimli ve tam teşekkülü İtfaiye Teşkilatı kadar alınacak tedbirler ve bilinç büyük önem arz ediyor. Bu nedenle halkın bilinçlendirilmesi kamu ve kuruluşları ile özel işyerlerinde çalışan personelin tatbiki ve nazari eğitilmesi, meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybını asgariye indirilmesinde en önemli unsur olarak ön plana çıkmaktadır." dedi. Eğitimin sonunda, Mehmetçiklerin başarı sertifikası almaya hak kazandığını belirten Mustafa Koldar, ?Askerlerimize eğitim programı boyunca gösterdikleri ilgi ve öğrenme çabalarından dolayı gönülden teşekkür ediyoruz. Aldıkları bu temel eğitimlerle birçok ön müdahaleyi kendileri yapabilecek düzeye geldiler. Edindikleri bilgileri kıtalarında ve sivil hayatlarında en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber