Kozan merkezde besicilik yasak

Adana'nın Kozan ilçesi şehir merkezinde büyük ve küçük baş hayvan besiciliğinin yasaklanması ile ilgili Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü son ikazlarını yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir merkezinde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirilmesine getirilen yasak kapsamında çekilmiş ve balyalanmış saman ve yem depolanmasının da 1 Haziran 2012 tarihi itibarıyla tamamıyla yasaklandığı belirtildi.

Kozan Belediyesi Zabıta müdürü Mutlu Dağlı, "İlçe Hıfsızsaha Kurulu'nun 21 Haziran 2010 tarihinde aldığı kararla büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin kademeli olarak kaldırılmasına karar verildiğini belirterek, kararın uygulanması için tanınan sürenin 1 Haziran'da sona erdiğini kaydetti. Dağlı "Konuyla ilgili, gerekli uyarılarımızı yaptık. Ekiplerimiz ile hayvan taraması yaptık kimlerde var diye tespit ettik. Vatandaşlarımızın pek çoğu duyarlılık gösteriyor hayvanlarının kaldırıyor. Vatandaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. İlçede çoğu vatandaşlarımız Hayvanlarını şehir merkezinden kaldırdı. Kaldırmayan vatandaşlarımız için de kısa süre için müsaade verdik kısa sürede onlarda kaldıracak. Hayvanlarını kaldırmayanlar için cezai işlem uygulanacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber