Şiddete uğramış ailelerin çocukları doyasıya eğlendi

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği'ne (SOHRAM) bağlı 50 çocuk, düzenlenen bir etkinlikle Mardin'in ilk alışveriş ve yaşam merkezinden ücretsiz yararlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı, Mardin İpek Bulgur ve Mardin'de bulunan bir alışveriş ve yaşam merkezi sponsorluğunda etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan bazı çocuklar ilk defa suyla buluşmanın heyecanını yaşadı. SOHRAM Derneği İdari İşler Koordinatörü Yeter Yılmaz, muhtaç duruma düşmüş ailelerin çocuklarına maddi, psikolojik ve eğitim yardımları yaparak onları yeniden yaşama kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Şiddete ve işkenceye maruz kalmış insanlara rehabilitasyon ve adaptasyon çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, "Bölgede zorunlu göçten etkilenmiş, her türlü şiddetten etkilenmiş bireyler ve yakınları derneğimizden tamamen ücretsiz hizmet alabiliyorlar. Eğitim desteği de veriyoruz. Bu eğitim desteği alan çocuklar, aileleri ve yakınları da sosyo ekonomik olarak da durumu düşük olan aileler. Bunlarla genelde sosyal aktivitelerde bulunuyoruz" dedi.

50 kişilik çocuk gurubu ile Mardin'e geldiklerini belirten Yılmaz, bazı çocukların da ilk defa suyla buluştuğunu söyledi. Yılmaz, "Derneğimiz psikolojik destek de vermektedir. Bu bölgede 10 yıldır bu hizmetleri veren kurumlardan biriyiz. Dernek olarak hizmet anlamında yaş sınırımız yok. Buraya gelirken biraz daha çocuk gurubunu almak istedik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber