Makam aracı ve telefondan tasarruf ederek borç ödedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın merkeze bağlı Yeşilpınar Belde Belediye Başkanı Malik Kılıç, makam aracı ve telefondan tasarruf ederek belediyenin 150 milyarlık borcunu ödedi. Kılıç, yıl sonuna kadar beldenin altyapı sorununu da tamamen çözeceklerini söyledi.

Kılıç, eşitlik ilkesi doğrultusunda belde halkına hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Belediyeyi devlete ve tüccarlara olan 300 milyarlık borç ile devraldık. Bu borcun 150 milyarlık kısmını 15 ayda ödedik. İmkanlarımız kısıtlı fakat hizmet üretmeye çalışıyoruz. 15 Mayıs 2004'te meydana gelen sel felaketinde beldemiz büyük zarar gördü. Altyapısı tamamen mahvoldu. Zarar gören alt yapının tamamını onardık. Yeniden olabilecek sel tehlikesine karşı yıkılan sokaklara yağmur tahliye boruları döşedik. Yaşanan su sıkıntısını açtığımız artezyen kuyusuyla giderdik, şimdi beldeye 24 saat kesintisiz su veriyoruz. Bunun yanı sıra en büyük sorunumuz olan kanalizasyon çalışmalarımız ise devam ediyor. Bugüne kadar toplam bin 150 metre kare kanalizasyon döşedik" dedi.

Yeşilpınar'ı parke cenneti haline getirdiklerini de belirten Kılıç, şunları kaydetti:
"Beldedeki tüm sokaklara parke taş döşüyoruz. 25 bin metre kare parke taş döşedik. Bunların hepsini kendi imkanlarımızla sağlamaya çalışıyoruz. Kaynakların doğru düzgün kullanılması ile hizmet üretilebiliyor. Benim makam aracı ve telefondan aylık yaptığım tasarruf 25 milyar lira. Halkın parası yine halka dönüyor. Yıl sonuna kadar Yeşilpınar'ın alt yapı sorunu kalmayacak. Önümüzdeki yıllarda ise yeni projeler üreterek Yeşilpınar'ı Hatay'ın en güzel beldesi yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber