BDP'li 3 milletvekili için tahliye talebinde bulunuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da tutuklu bulunan BDP'li 3 milletvekili için avukatları, mahkemeye tahliye talebinde bulundu. Milletvekillerinin avukatları, tahliye talebini içeren dilekçeyi Diyarbakır 6'ncı Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na verdi.

Diyarbakır'da devam eden terör örgütü KCK ana davasında tutuklu olarak yargılanan Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile Mardin KCK davasının tutuklu sanığı Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın tahliyesi için avukatları mahkemeye başvurdu.

Aktaş ile Irmak'ın avukatları Cihan Aydın, Fethi Gümüş ile Mesut Beştaş, Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Yıldırım için Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruldu. Avukat Cihan Aydın, mahkeme başkanıyla görüşüp dilekçeyi verdiklerini belirterek, mahkemenin vereceği kararı beklediklerini söyledi. Aydın, mahkemenin tahliye talebini reddetmesi durumunda, Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz talebinde bulunacaklarını söyledi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Şırnak KCK davasının tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın avukatlarının, '3. Yargı Paketi' kapsamındaki tahliye taleplerini reddetmişti. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, Sarıyıldız hakkında TCK'nın 'Terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını hatırlatarak, suçun CMK 100/3. maddesinde yer alan katalog suçlardan olması, kaçma şüphesinin bulunması ve bu koşullar altında adli kontrol uygulamasının, tutuklamadan beklenen amaca ulaşılmasını sağlamayacağı göz önüne alınarak, tahliye talebinin reddine karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber