Tatilciler kapıda kaldı

Türkiye'nin değişik illerinden tur acentesi aracılığıyla Manavgat-Çenger köyünde bulunan turistik tesise gelen tatilciler, otelin dolu olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tur şirketi üzerinden rezervasyon yaptırarak Manavgat'a bağlı Çenger köyünde 5 yıldızlı bir otele farklı şehirlerden gelen 40 kişilik 17 aile, rezervasyonlarının olmadığı gerekçesiyle otele alınmayınca kapıda kaldı. Tatilciler bu durumdan tur şirketi ve otel yetkililerini sorumlu tutarken; otel yetkilileri, tur şirketi rezervasyonunun kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Mağdur vatandaşlar, otelin önünde rezervasyon yatırdıkları tur şirketlerini ve otel yönetimini protesto etti. Üç gün önce evlendiklerini ve balayı için Manavgat'a geldiklerini belirten Vahap-Dicle Altunlu çifti, balayı için geldikleri Manavgat'ta 7 saat otel önünde çile çektiklerini dile getirdiler. Otel rezervasyonunu İzmir'den bir tur şirketi aracılığıyla yaptırdıklarını belirten Vahap Altunlu, 3 gecelik tatil için rezervasyon yaptıran şirkete 600 lira para ödemesi yaptıklarını, sabahtan beri aramalarına rağmen Rezervasyon yaptırdıkları tur şirketinin telefonlarına çıkmadığını söyledi. Balayı yapmayı hayal ederken rezil olduklarını belirten Altunlu, "Sabahtan beri en az 30 kez aradık. Derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. 5 dakika, 10 dakika, 40 dakika kimse görüş yapmıyor bizimle. Biz 3 gün önce Dicle Altunlu ile evelenerek tatile geldik çektiğimiz rezilliğe bak. Versin benim paramı ben başka yerde gidip tatilimi yapayım. Ben tatile geldim kafamı dinlemeye geldim. Elektrikler çalışmıyor, su yok ben niye geldim buraya. Arıyoruz arkadaşım çözüm üretelim. Çözüm yok" dedi.

Otel tatil rezervasyonunu Eskişehir'den yaptırdığını belirten Selami Süneyçli, sabah otele geldiklerinde rezervasyonlarının olmadığını duyunca hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Elimizde rezervasyon belgelerimiz ve ödediğimiz paraların faturaları var. Bize başka tesis göstermeye çalışılıyor. Biz parasını ödediğimiz tesiste kalacağız" dedi.

Tesisin önbüro Müdürü Mesut Öztunç, "Bana gelen 18 tane odanın bende hiçbir şekilde rezervasyonu yok. Bana gönderilen rezervasyonlarda bu dönem için rezervasyon onayı vermedim. Doluluğundan dolayı. Alamayacağımı bildirmiştim; keza bu dönem için satışı durdurduğuma dair elimde belge var. Acente beni arıyor bir şekil yardımcı olun diye. Misafir yola çıkıyor. Ulaşımı kendisine ait olan misafirlerimiz var. buraya geldikten sonra da biz bir şekilde misafirlerle böyle karşı karşıya geliyoruz. Sorunumuz bu. Bunun dışında rezervasyonlu olan tüm misafirlerimiz odalarında yada odalarına geçmiş. O gördüğünüz lobide ki bir takım misafirlerimiz. Hiç birisinin bende rezervasyonları yok. Acenteyi arıyoruz. Acenteden hiçbir şekilde telefonlarımıza cevap verilmiyor. Misafire acenta başka otel ayarlayacak diyor. Müşteri burada kalmak istiyor. Sonuçta ben bu işletmeyi beğendim diyor. Yani sorun bu bizim misafirle herhangi bir sorunumuz yok. Sadece rezervasyonlu olmayan misafirlerimiz otelimize direkt geliyor. Doluluğum var. şimdi ben rezervasyonu olmayan müşteriyi nereye alabilirim ki sorunum bu" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber