Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde sağanak yağış sele döndü

Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde gün boyu etkisini sürdüren sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Salıpazarı'nın ortasından geçen derenin yükselmesi ilçeyi ikiye böldü. İki yakayı birbirine bağlayan köprü su altında kalınca geçiş sağlanamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salıpazarı ilçesinde bir vatandaşın kaybolduğu ifade ediliyor.

Salıpazarı'ndan gelen selin Terme'yi de sular altında bırakmasından endişe ediliyor. Terme Çayı'nın yükselmesi sonucunda ilçede çok sayıda iş yeri sular altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak sebebiyle, akşam saatlerinde su taşkınlarına sebep oldu. Belediye tarafından yapılan anonslar ve uyarılarla şu ana kadar her hangi bir can kaybının yaşanmadığı, selin Salıpazarı ilçesinde bazı köylerle şehir merkezinin karayolu irtibatını sağlayan köprüleri yıktığı belirtildi. Salıpazarı ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su basarken, Terme ve Salıpazarı'na ait çok sayıda tarım arazisi sular altında kaldı.

Salıpazarı'ndan gelen sel suları Terme'den geçen çayın da su seviyesini yükseltti. Eskipazar yeri ve düğün salonu civarında meydana gelen taşkınlar küçük çaplı su baskınına sebep oldu. Yapılan uyarılar sebebiyle her iki ilçede de can kaybı önledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber