Bırakılan kuşlar, 20 dakikada geri döndüler

Uzunköprü Kanatlı Hayvan Severler Koruma Derneği Üyeleri geçtiğimiz pazar günü kendi yetiştirdikleri posta güvercinlerini Uzunköprü'den 40 km uzaktan bırakarak uçuş antrenmanı yaptılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük bir uğraş ile besledikleri hayvanlarını belirledikleri günlerde kademeli olarak havaya bıraktıklarını ve geri dönüş sürelerini tespit edip bunun ilgili ilerleyen günlerde bir program düzenlemeyi istediklerini belirten Uzunköprü Kanatlı Hayvan Severler Koruma Derneği üyelerinden Cengiz Kışla, Cem Ataçkarapınar, Murat Tezcan, Türker Merttürk, Mustafa Ravalı, Arif Özengi, Fatih Sevinç, Turhan Sevgi ve Sonat Aslan mesafeyi her hafta uzatacaklarını ve sene sonuna doğru posta güvercinlerini ilk önce İstanbul Silivri'den daha sonra da yine kademeli olarak Ankara Polatlı'ya kadar gidip, güvercinlerini oradan salarak Uzunköprü'ye gelmelerini bekleyeceklerini söylediler.

Yaptıkları Antrenman uçuşlarının devam ettiğini ve salınan posta güvercinlerinin %90'nın 20 dakika gibi kısa bir sürede 40- 45 km gibi bir uzaklıktan geri dönebildiğini belirten dernek üyeleri bunun gerçekleşmesi için özverili çalışmalar yaptıklarının ve kuş beslemenin sabır isteyen bir uğraş olduğunu söylediler.

Kendisi gibi güvercin sevdalıları ile hemen hemen her gece Hayrabolu caddesinde bulunan kuşçular kahvesinde bir araya geldiklerini belirten dernek yöneticisi Cem Ataçkarapınar "Balıkçılık ve avcılık yapanlar iyi bilirler. Balık avlamak nasıl zevk veren bir hastalıksa bu da bir hastalık ve bir kez bulaşan bir daha bırakamıyor bu sevdayı. Hastalık deyince kimsenin aklına kötü şeyler gelmesin kast ettiğim bağımlılık yaratması. Buraya gelenlerin çoğu kuş sevdalısı." dedi.

İlçede bulunan güvercin sevdalılarının sayılarının çok fazla olduğunu dile getiren Murat Tezcan ; " Burada bir araya geldiğimizde kuşların cinsine ve ırkına göre güzellik yarışmaları düzenliyoruz. Düzenlediğimiz yarışmalarda birincilere kuşyemi, yemlik, kafes gibi küçük ödüller veriyoruz. Uzunköprü bu sevdanın yok olmaması için dernek üyeleri olarak çaba gösteriyoruz Her şey den önce yeni nesillerimize hayvan sevgisini aşılamak amacını güdüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber