Yaralı Puhu, Çankırı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nün personeli gibi oldu

Çankırı'da 2 yıl önce diğeri yaklaşık yaralı olarak bulunduktan sonra tedavi altına alınan puhu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9.Bölge Müdürlüğü Çankırı Şubesi'nin kadrolu çalışanı gibi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Mühendisi Mustafa Ata, vatandaşların ihbarı üzerine Çankırı Yabani Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen puhu'ya, merkezde 2 yıldır bakıldığını söyledi.

Puhu'nun, kaya kartalından sonra en yırtıcı kuş türü olduğunu belirten Ata, "Puhular genelde geceleri avlanıyor. Kanat uzunluğu 2 metreyi buluyor. 4 kiloya kadar çıktıkları gözleniyor. Çoğunlukla küçük memelilerden beslenir. Ancak küçük geyik yavrusu gibi daha iri hayvanları da avladıkları biliniyor" dedi.

Puhunun gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından uçamayacağının anlaşıldığını söyleyen Ata, "Geldiğinde kanadı kırıktı ve vücudunda yara vardı. Veteriner hekimimizce gerekli tedavileri yapıldı. Kırığı ve yarası veteriner hekim tarafından dikildi. Kanadı kırık olduğu ve düzelemeyeceği için doğaya bırakamıyoruz. Uçamayacağı için puhu artık bizim kadrolu memurumuz" ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır rehabilitasyon merkezinde yalnız yaşayan puhunun yanına 3 ay önce yaralı başka bir puhu getirildiğini belirten Ata, Bu Puhunun da tedavisi tamamlandı. İyileştikten sonra onu tekrar doğal ortamına bırakacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber