KBÜ Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'nda iddialı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Formula - G Güneş Arabaları Yarışı'nda iddialı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK'ın 2005 yılından itibaren Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlediği ve bu yıl 8.'si gerçekleştirilecek olan 'Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları' 30'dan fazla üniversiteden 42 takımın katılımıyla TÜBİTAK Formula G - Güneş Arabaları Yarışı İzmit Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak.

Yarışma öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Karabük Üniversitesi öğrencilerinin 'Yıldız' adını verdikleri güneş arabasını inceleyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur" dedi.

Rektör Uysal, yaptığı açıklamada, İzmit Körfez Yarış Pisti'nde başlayan ve 15 Temmuz'da sona erecek TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışları'na öğrencileri tarafından özel bir araç hazırlanarak katıldıklarını söyleyerek, "Bu yarışlarda derece elde etmek için mücadele edeceğiz ve bu konuda üniversite olarak çok iddialıyız. Bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur. Bu günkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor. Alternatif yakıtların, enerjilerin hayata geçirilmesi kaçınılmaz oluyor. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız teknolojiye yatırım yapmanız gerekiyor Biz de Karabük Üniversitesi olarak her alanda olduğumuzu ispatlamak amacıyla yıllardır devam eden güneş arabası çalışmamız belirli bir aşamaya geldi. Bugün itibariyle yarışmalarda iddialı bir araba tasarımı gerçekleştirdik. Bu arabanın tasarımı tamamen öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin çalışmasıyla gerçekleşti. Dünyada en bol olan enerjinin güneş enerjisi olduğu düşünüldüğünde güneş arabalarının endüstri haline gelmemesi için hiçbir engel yoktur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber