Giresun Belediyesi'nden ekmek israfını önleyecek kampanya

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'da ekmek israfını önlemek amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Aksu, Nizamiye Mahallesi halkının organize ettiği kahvaltı etkinliğine katıldı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Aksu, mahalle halkının sorunlarını dinledi. Başkan Aksu, Giresun'un tüm mahallelerini dolaştığını kaydederek, "Burada sizleri dinlemeye geldim. Nutuk atmaya gelmedim.? dedi.

Belediye olarak Giresun'da ekmek israfını önlemek için kampanya başlattıklarını anlatan Aksu, "Giresun'da her gün binlerce ekmek israf edilerek çöpe gitmekte. Oysaki dünyada milyonlarca insan ekmeğe muhtaç bir şekilde yaşıyor. Hal böyle iken bizlerin ekmek israfı yapması doğru değil. Giresun Belediyesi olarak buradan yola çıkarak, bayat veya çöpe gidecek ekmekleri toplamaya başlayacağız. Kentin birçok noktasına ekmek toplama kutuları koyacağız.? diye konuştu. Giresun halkından kampanyaya destek olmalarını isteyen Başkan Aksu, şöyle konuştu: "Bu kutularda ekmekleri toplayacağız. Daha sonra da bu ekmekleri belediyemizin hayvan barınağında bakılan hayvanlara ve mandıralara dağıtacağız. Böylelikle hem buralardaki hayvanlara önemli katkı, hem de ülke ekonomisine kazanç sağlamış olacağız. Giresun halkından kampanyamıza destek bekliyoruz. Ekmeklerini çöp yerine, koyacağımız kutulara bırakmalarını istiyoruz.?

Başkan Aksu, yine belediye olarak Ramazan ayında her eve çöp poşetleri dağıtarak, dönüşümü mümkün olan katı atıkların tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber