Bina duvarında çıkan incir ağacının meyvelerini yiyecekler

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 4 katlı bir apartmanın 2. katında yetişen incir ağacı, görenleri hayrete düşürüyor. Bina sahibi Kenan Danışmaz ise ağacı kesmeyeceklerini ve meyve verirse meyvelerini yiyeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacıeşref Sokak'ta duvarda yetişen incir ağacı dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar yaklaşık 1 metre uzunluğunda olan incir ağacının nasıl büyüdüğünü merak ederken, bina sahibi Kenan Danışmaz ise incir ağacının güvercinlerin yedikleri incirlerin tohumlarını binaya bırakmalarıyla büyüdüğünü ifade etti.

Ağacı kesmeyi kesinlikle düşünmediklerini kaydeden Danışmaz, incir ağacının köklerinin duvarda tutunamayacağı için kendiliğinden düşeceğini, düşmezse de meyve verdiğinde meyvelerini yiyeceğini ifade etti. Danışmaz, ?İncir ağacının meyvelerinin en olgunun içinde tohumlar vardır. Güvercinlerin bu incirleri yemesi ve binanın o bölümüne pislemeleriyle tohumları oraya bırakmış oluyorlar. Ağacı kesmeyeceğiz. Kendi ağırlığıyla düşmesini bekleyeceğiz. Binaya zarar vermesi durumunda da kesmekten başka bir çaremiz kalmayacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber