Kırmızı ışık ve hız limiti ihlalleri kameralarla tespit edilecek

Muğla'nın Fethiye ilçesinde mevcut kamera sistemlerine eklenecek yeni modüllerle plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal sistemleri hayata geçiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Belediyesi hazırladığı yeni proje ile bölgenin ilk plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal (EDS) sistemini devreye sokuyor. İlçe genelinde bulunan mevcut 15 kameraya ilave edilecek 10 yeni kamera ile hayata geçirilecek sistemle ilçedeki trafik sorununa çözüm bulunması amaçlanıyor. Sistemin özellikle sahil bandında ve Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde uygulamaya başlayacağı öğrenildi. Bu bölgelerde pilot olarak uygulanacak ve daha sonra kentin işlek caddelerine de yayılacak sistem internet üzerinden de takip edilebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Trafik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fikret Kaynak, yeni sistemle ihlaller ve sonrasında yaşanan kazaların önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. Kaynak, özellikle yaya ve öğrenci akışının yoğun olduğu bölgelerde uygulanacak olan kırmızı ışık ihlal sisteminde, araçların plakalarının anlık fotoğraflama sistemiyle tespit edilip, cezai işlem uygulanacağını belirtti. Seyir kameralarına ek olarak 10 adet mobese, 2 adet radar, 2 adet kırmızı ışık ihlal sisteminin hizmete sokulacağını sözlerine ekleyen Kaynak, "Bu çalışmalarla ilgili ilk kazmayı vurduk. Trafikte yoğunluk olan ve hız sınırı aşılan bölgelerde radar ve kırmızı ışık ihlal sistemine geçiyoruz. Özellikle kırmızı ışık ihlal sistemi okulların yoğun olduğu bölgelerde hizmete girecek. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ay sonuna kadar sistemi faaliyete geçirmiş olacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber