İyi Gelirli Akademsiyenleri Konut Edindirme Projesi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına/ Ankara
Kurumunuz ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve proje isminin ''Dar Gelirli Akademisyenlere Konut Edindirme Projesi'' olarak duyurulması ile hepimizi sevindiren fakat yapılan uygulamalarla aslında proje isminin ''İyi Gelirli Akademisyenlere Tekrar Konut Edindirme Projesi'' olduğu anlaşılan projenizle ilgili şikayetlerimizi dile getirmek istiyoruz. Devamı için başlığa tıklayın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Kurumunuz ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve proje isminin ''Dar Gelirli Akademisyenlere Konut Edindirme Projesi'' olarak duyurulması ile hepimizi sevindiren fakat yapılan uygulamalarla aslında proje isminin ''İyi Gelirli Akademisyenlere Tekrar Konut Edindirme Projesi'' olduğu anlaşılan projenizle ilgili şikayetlerimizi dile getirmek istiyoruz.

Kurumunuz öncülüğünde planlanan 216 adet CK1 tipi ve 322 adet CK2 tipi olarak yapılması planlanan konutlar için S.Ü Vakfı tarafından yapılan ilk duyuruda ''başvuruların ve ön kayıtların öncelikle öğretim üyeleri (Prof., Doç ve Yrd.Doç) tarafından yapılabileceği, diğer personelin ise (Uzman, okutman, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve idari personel) eğer yer kalırsa başvuru yapabileceği" söylenmiştir. Hangi sınıf dar gelirli burası galiba biraz ters anlaşılmış? Ayrıca evi olan personelin bu konutlara müracaat edemeyeceği söylenmiştir!!!!

Şans olsa gerek maalesef öğretim üyeleri tarafından müracaatın ancak 120 adet olduğu görülmüş ve biz dar gelirlilere de müracaat sırası gelmiştir. Ve nihayet dar gelirli grubu olan bizler de tercihlerimizi kullanarak (sonradan değiştirilmiş şekliyle 136 ve 152 m2) peşinatlarımızı (1.000 YTL) yatırıp resmi evraklarımızı S.Ü Vakfına teslim etmiş bulunmaktayız.

Fakat daha sonradan S.Ü Vakfı tarafından evraklarımız ve tercihlerimiz dikkate alınmadan öğretim üyesi dışındaki personelin 152 m2'lik dairelere alınamayacağı söylenmiş ve isteğimiz ve irademiz dışında, öğretim üyesi dışındaki bütün personelin 136 m2'lik dairelerin kurasına katılabileceği sürpriz şekilde internette açıklanan listelerde görülmüştür. Açıklanan listelerde de görüldüğü gibi 152 m2'lik dairelerin ancak 160 adedine müracaat olduğu ve yarısından fazlasının boş olduğu (tutulduğu) görülmektedir. Boş olduğu halde evi olmayan personelin müracaat ettirilmemesi ilginçtir. S.Ü Vakfına yapılan itirazlarda ise alınan cevap ''haklısınız ama öğretim üyeleri öyle istiyor'' denilmektedir. Acaba bunları söyleyen değerli öğretim üyeleri hayatlarına direk öğretim üyesi olarak mı başladılar? Madem oyle duşunuyorlar is yerlerinde neden bizlerle calışıyorlar? Biz S.Ü'nin öğretim üyeleri, bütün akademik ve idari personeliyle bir bütün olduğunu düşünmekteyiz.

Bütün bunların üzerine evi olmayanlara kuraya katılma hakkı verilmezken evi olan öğretim üyelerine yatırım amaçlı da olsa müracaat hakkı ve önceliği tanınması galiba TOKİ'nin tüm Türkiye'de yaptığı ''dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyoruz'' reklamlarıyla bayağı çelişmektedir.

Ayrıca S.Ü Vakfı tarafından yapılan açıklamada ''kurada satılamayan dairelerin S.Ü Vakfı tarafından satın alınacağı" ve "aidatlarının S.Ü Vakfı tarafından yatırılacağı" söylenmektedir.' Bu kadar talep varken ve ısrarla 152 m2'lik dairelere öğretim üyeleri tarafından yapılanların dışındaki talepler geri çevrilerek ne amaçlanmaktadır? Boş tutulan ve artacak olan dairelerin S.Ü Vakfı tarafından alınmasıyla bu daireler kimlere satılacaktır? Yoksa kurası iyi olmayan buyuklere becayiş için mi kullanılacak?Madem satılacaksa neden projenin amacına uygun olarak S.Ü'nin personeline verilmemektedir?

Siz Sayın TOKİ Yöneticilerinden isteğimiz;
Bu aksaklığın ve haksızlığın düzeltilmesini, eğer biz haksızsak bilgi verilmesini ve kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz.
Eğer ki biz haksızsak talebimiz bizden utanan öğretim üyelerinin daha rahat yaşamaları için projenize ilave olarak 136 ve 152 m2'lik bloklar arasına 500 mt yüksekliğinde bir UTANÇ DUVARI eklemenizdir.

Saygılarımızla,

S.Ü Dar Gelirli Akademik ve İdari Personeli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber