Cezaevi müdürü, 'haksız menfaat sağlamak' suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 11:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa E Tipi Cezaevi'nin eski müdürü A.Ö bazı mahkumlara yardım edip karşılığında menfaat sağladığı gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 4 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce Temmuz 2011'de düzenlenen operasyonda uyuşturucu ticareti suçundan hüküm giyen İ.H.M.'nin dışarıdaki yakınlarıyla irtibatını sağlayarak işlerini yürütmesini sağladığı gerekçesiyle E Tipi Cezaevi Müdürü A.Ö. ile 6 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 5'i tutuklanmış, 2'si serbest bırakılmıştı. Davanın ilk duruşmasında ise tutukluların tamamı serbest bırakılmıştı.

Bursa 1. Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar A.Ö., K. Ö., M.İ. ve M.Y. ile taraf avukatları katıldı. Bursa E Tipi Cezaevi eski Müdürü A.Ö., başka bir suçtan hükümlü İ.H.M., kardeşleri M.A.M. ile M.M. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, eski Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü A.Ö.'yü ?haksız menfaat sağlamak' suçundan 1 yıl 10 ay 27 gün, ?görevi kötüye kullanmak' suçundan 5 ay, ?Taşıt Kanunu'na aykırılık' suçundan 25 gün hapis cezasına çarptırdı. A.Ö. ve K.Ö. ?görevi kötüye kullanma' suçundan 5'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti ?rüşvet almak', ?rüşvet vermek' ve ?görevi kötüye kullanma' suçlarından yargılanan diğer sanıkların ise hükmetti. Heyet, sanıklara verilen hapis cezalarına ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber