EGO'dan görme engelliler için özel güzergah plakası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü görme engellilerin toplu taşıma araçlarını daha kolay kullanması için kapalı duraklara plakalar yerleştirerek, durak ve güzergah hakkındaki bilgileri Braille Alfabesi (Körler Alfabesi) ile verdi.

Görme engelli vatandaşların el hizasındaki plakalarda 'Bu tabela görme engelli ve az gören vatandaşlar için hazırlanmıştır' yazısı altında durağın ismi, yeri belirtilirken hemen altında duraktan geçen otobüslerin numarası çıkış ve varış noktaları olarak güzergah bilgileri yer alıyor. 4207 Sayılı Yasa gereği duraklarda sigara içme yasağı bulunduğunun da hatırlatıldığı tabelada, 'Sigara İçilmez' işareti ile vatandaşlar bir kez daha uyarılıyor.

Tabelaların Kızılay ve Ulus kent merkezlerinden başlanarak bin 700 kapalı durağa yerleştirildiğini belirten EGO yetkilileri, bir sonraki aşamanın da sesli uyarı sistemi olacağını açıkladı. Otobüslere yerleştirilecek GPS cihazları ile durağa yaklaşan araçların bilgisinin sesli olarak verileceğini belirten yetkililer, ?Üzülerek tespit ettik ki bazı duraklarda görme engeliler için hazırlanan plakalara kısa süre içinde zarar verilmiş. Rica ediyoruz, görme engellilerin haklarına saygı duyarak, plakalara zarar vermesinler, üzerini karalamayın, yırtıp atmasınlar. Zarar verenleri de uyaralım.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber